Az Anda Kalocsa FC új kiszemeltjei

július 18 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Július 11-én, kedden kezdte meg az “Anda” csapata a felkészülést a 2023/2024-es új bajnoki szezonján, ahol már az első tréingen 18 fő terelgette a labdát. A mieink soraiban a kíváncsi szurkoló felfedezhetett új arcokat is, akik remélhetőleg még veretesebbé teszik majd csapatunk játékát az őszi évad során.

Együttesünk keretébe öt új focista is érkezett, akik között van délvidéki gólgyáros - Varga Stefano személyében. de vannak “Méhecskés” nevelések is, akik a Paksi FC színeiben váltak felnőtt labdarúgóvá, sőt van olyan 15 éves tehetségünk is Kalocsáról, aki még a kiírás szerint nem is léphet megyei első osztályban a felnőttek között a pályára.
De nézzük sorjában, kik is ők!

Varga Stefano: 28 éves, a Bajai LC csapatából érkezett hozzánk. Róla tudni kell, hogy még alig 10 éves volt, amikor már kitűnt társai közül gólérzékenységével az Érsekcsanád pályáján, majd később többször is Bajára, Szeremlére, Kecelre és Géderlakra igazolt át eddigi pályafutása során. Géderen például volt olyan szezonja, amikor 42 (!) gólt vágott egy bajnoki év során (2018/2019), de legutóbb bajai színekben már csupán kilencszer volt kezdő és négyszer csere a legutóbbi bajnoki év során. 256 eddigi fellépésén meglepően sok gólt termelt, hiszen 221 volt az elért találatai száma a Baja környéki gólgyárosnak. Remélhetőleg pecsét is kerül majd az átigazolásra, mert ő valóban értékes lehet a kalocsai foci gólszegény támadójátékának.

Salacz Attila: 25 éves, 238 meccs - 100 gól, 12 sárga, 0 piros lap - ezek az egyszer már nálunk szereplő, egykoron a “Méhecskéknél”, majd Pakson nevelkedett játékmesternek. A KFC-hez 2017-ben Paksról került Kalocsára, ahol négy évet is játszott, amikor súlyos térdsérülést szenvedett. Ezt követően Szakmárra igazolt, majd idén nyáron ismét szeretnénk visszaigazolni hozzánk. Ő valóban olyan típusú játékos, akinél a legjobb helyen van a labda, és ilyen focista pedig nagyon elférne a jelenlegi Kalocsa játékába.

Tamás Benjamin: 22 éves, 89 gólt ért el eddig 300 lejátszott találkozóján. Ő szintén “Méhecskés” nevelésként került Paksra, ahol a paksi tartalékok sorában terelgette nagy műgonddal a labdát. Aztán 2021-ben Kalocsára igazolt a “megyeegyes” gárdánkhoz, majd egy éve Lajosmizsére távozott, ahol a 26 mérkőzésből 19-szer kezdőként lépett pályára és 2 gólt is szerzett fellépései során. Ő pont akkor igazolt el tőlünk, amikor már kezdett beérni a játéka és egyre jobban beépült a KFC csapatgépezetébe.

Katus Zalán: 18 éves. Jobb oldali védő lévén, mindössze 19 gólt ért el az eddig játszott 172 találkozóján, akit a fővárosi utánpótlás klubból, az Airnergy FC próbál meg igazolni az Anda Kalocsa FC csapata. A 2020/2021-es szezontól igazolt a fővárosi klubba, mint Méhecskés nevelés, hiszen már hat éves korától a kalocsai egyesület igazolt játékosa. Közben megjárta a korcsoportos gárdákat is a Méhecskék SE-nél, majd a középiskolai tanulmányait már Budapesten kezdte el.

Polyák Kristóf: 15 éves, 118 meccsen 167 gólt ért el, pedig korosztályánál feljebb szerepeltették a Méhecskék SE U19 és U16-os csapataiban, A kalocsai utánpótlás egyik legtehetségesebb labdarúgója, talán Kohány edző ezért is hívta meg a felnőttek közé, ám a kiírás szerint a megyei I. osztályban még nem szerepelhet bajnoki találkozón. Ígéretes jövő előtt áll, minden esélye megvan arra, hogy akár a legjobbak között játsszon. 

 

Erről is tudnia kell