Civil Házat alakít ki az Octopus Egyesület – Az egykori Tiszti Klub épületét fogják használni

április 01 2024
A március 21-ei képviselő-testületi ülésen a kalocsai városvezetők megszavazták az Octopus Egyesület kérelmét, mely értelmében a volt tiszti klub épületét a civil szervezetekkel együttműködve, bérleti díj megfizetése nélkül civil házként fogja működtetni az egyesület.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén 6. napirendi pontként tárgyalták a képviselők az előterjesztést, melyet dr. Filvig Géza polgármester olvasott fel. Mint elhangzott, az egyesület ingyen, határozatlan ideig, civil házként szeretné működtetni a belvárosi ingatlant. 

Az ülésen Zsáki Viktor, az Octopus elnöke is jelen volt, aki elmondta, hogy már megalakulásuk óta álmuk volt egy olyan ingatlan, ahol a többi civil szervezettel együtt egy közösségépítő teret hozhatnának létre. Mindezt a volt tiszti klub épületében szeretnék megvalósítani, úgy, hogy ha lehetőségük adódik, az épület régi pompáját is visszaállítanák. Szabó Balázs és dr. Bagó Zoltán önkormányzati képviselő is hozzászólt az előterjesztéshez, illetve a pontosítás végett kérdezett a határozatlan idejű használatba vétellel kapcsolatban. Simon Zoltán alpolgármester egy módosító javaslatot tett ennek vonatkozásában. 

Végül a képviselő-testület egyhangúlag elfogadta az egyesület kérelmét.

Zsáki Viktort a húsvéti kultúrpiacon kérdezte a Kalocsa TV a jó hírrel kapcsolatban.

 

 

 

 

Erről is tudnia kell