Kolbásztöltő Fesztivál Székelykeresztúron

március 09 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
Kalocsa Város kétfős delegációja a napokban Székelykeresztúrra látogatott, hogy eleget tegyen a testvérvárosi meghívásnak, ahol a napokban tartották a hagyományosan ezen időszakban megrendezett Kolbásztöltő Fesztivált.

Simon Zoltán alpolgármester, Kalocsa város nevében köszöntötte a jelenlévőket és örömmel vette a meghívást, mivel a Covid járvány miatt évek óta nem volt lehetőség a személyes testvérvárosi látogatásra.

A rendezvényen Kalocsa mellett még három testvértelepülés vett részt Magyarországról, Karcag, Dunakeszi és Ajka. Az eseményen összesen hét csapat fogott neki a kihívásnak, miszerint egy-egy fél disznót kaptak levágva, felperzselve, amiből el kellett készíteniük a szabályoknak megfelelően a töpörtyűt, a levest, a pörköltet, a hurkát és a kolbászt, amit a helyi zsűri értékelt.

Az időjárás sajnos nem volt kegyes, de ennek ellenére szép számban voltak nézelődők is, akiket színvonalas helyi kulturális programokkal is próbáltak elkápráztatni.

A versenyre Simon Zoltán egy különdíjat is felajánlott, amely stílusosan egy kalocsai porcelántányér és paprika volt. A testvérvárosi kapcsolat erősítése érdekében az alpolgármester meghívta Székelykeresztúrt a megrendezésre kerülő Pünkösdi fesztiválra, illetve a Kalocsai Paprikafesztiválra is.

A látogatás sikeres volt, és erősítette a határon túli magyarokkal való kiváló kapcsolatot. A testvérvárosi kapcsolatok nagyon fontosak, és remélhetőleg ez a látogatás még szorosabbá tette a két város közötti köteléket is – értékelte a testvérvárosi látogatást lapunknak Borbola Péter, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ városmarketing divízióvezetője.

 

Erről is tudnia kell