Január közepéig látogatható Vadász Mária Járom az utam című kiállítása

január 08 2024
December 20-án, a művelődési központ épületében nyílt meg dr. Vadász Mária, a kalocsai kórház korábbi főigazgatójának kiállítása, aki nyugdíjba vonulása után a festészetben találta meg új szenvedélyét.

Dr. Vadász Mária, a kalocsai kórház egykori vezetője, a nyugdíjba vonulását követően régi álmát megvalósítva ragadott ecsetet. Az azóta eltelt, viszonylag rövid, ám annál aktívabb alkotói időszak termésének egy része, több mint ötven kép került most a Tomori Pál Városi Könyvtárnak is helyet adó művelődési központ második emeleti folyosójának falaira.

A december 20-ai megnyitón dr. Filvig Géza Kalocsa polgármestere mondott köszöntőt, melyben elismerően szólt Vadász Mária kórházigazgatóként végzett munkájáról. Örömének is hangot adott, hogy nyugdíjba vonulása után is Kalocsán maradt férjével, és a város alkotói közösségének aktív tagja lett, festményeivel gazdagítja Kalocsa kulturális életét. A kiállítást dr. Shawfar Adel osztályvezető főorvos, Vadász Mária egykori kollégája nyitotta meg, aki maga is fest, így nemcsak a személyes jó kapcsolat, hanem az alkotói szemlélet is megjelent gondolataiban.

 

Erről is tudnia kell