Szezonzáró gálanap a TFSE-Kalocsa csapatainál

június 12 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Június 3-án, szombaton három pálya is várta a TFSE-Kalocsa közös utánpótlás csapatait a Városi Sportcsarnok küzdőterén, de érkeztek együttesek a fővárosból is, hogy a hagyományok jegyében röplabdázzanak egy jóízűt egymással. Majd ezt követően Rezák-Szabó Anna a kalocsai székhelyű TFSE-Kalocsa vezetőedzője értékelte csapataik 2022/2023-as bajnoki szereplését.

Mint közismert, a Kalocsai SE évtizedeken át működő, majd lassan elsorvadó röplabda szakosztálya megszűnése hívta életre a TFSE-Kalocsa új egyesülését, hogy városunk tradicionális röplabdasportja ne szűnjön meg, ezért is léptek fúzióra a nagymúltú TFSE klubjával.

Már az előző években is megtartották szezonzáró juniálisukat a TFSE-Kalocsa korosztályos csapatai - U10, U13, U15, U17, U20-, ahol edzőik - Rezák-Szabó Anna, Kováts Ágnes, Korsós Anikó - útmutatásával összemérték erejüket a közös klub más együtteseivel, amelyet a hagyományok jegyében délelőtt 10 órától 16 óráig tartottak.

A rendezvényt idén is megtisztelte a magyar röplabdasport Nagyasszonya, dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni, akiről tudni illik, hogy egykoron legendás szövetségi kapitánya volt a magyar női válogatottnak. Róla azt is tudni kell, hogy ma már több mint 95 évesen, egykoron egy tucat alkalommal juttatta be válogatottunkat a világversenyek - EB-k, olimpiák - során. Még ma is tanácsaival segíti a TFSE csapatainak és utánpótlásának a szakmai munkáját.


A szezonzáró rendezvényen aztán több mint 100 (!) ifjú játékos ünnepelte egymást és eredményeiket, de szeretett sportágukat a röplabdát is itt Kalocsán.

A résztvevők forgószínpadszerűen váltogatták egymást a csarnok három pályáján, ahol két szettes meccseket játszottak. A küzdőtéren ott voltak a Kalocsa korosztályos fiataljai is öt kategóriában, akik Kováts Ágnes, Rezák-Szabó Anna és Korsós Anikó edzőink tanítványai. A TFSE nagy családjának utánpótlása már a megnyitó elején közös fotón örökítette meg a klub juniális gálanapjának résztvevőit, közöttük a mieink legjobban szereplő U20-as gárdájának résztvevőit.
Korsós Anikó edző tanítványai az alábbi összetételben szerezték meg a III. o. bajnokságának dicséreted negyedik helyét: Horváth Enikő, Molnár Lili, Szele Zsófi, Czár Fruzsina, Villányi Adél, Kapitány Aisa, Kovács Petra, Tamás Enikő, István Mercédesz, Dusnoki Gréta, Gyuris Anett, Szele Léna, Markó Evelin.

A közös ebéd és a délutánba nyúló mérkőzések befejezése után Rezák-Szabó Anna, a kalocsaiak vezetőedzője az egyes korosztályok csapatait értékelte és név szerint is jutalmazta legjobbjaikat, mindezt a nézőtéren zömében helyet foglaló szülők és hozzátartozók tetszésnyilvánításától kísérve.

Befejezésül Rezák-Szabó Anna a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény testnevelőedzője és a csapatok edzője így értékelte az egyes korcsoportok csapatait és a 2022/2023-as eredménysorát.

Egy újabb sikeres éven vagyunk túl. Minden csapat végig küzdötte a szezont.  Rengeteget tanultunk önmagunkról, a csapatmunkáról és szeretett sportágunkról egyaránt.U10

Az U10 játékosai szorgalmasan jártak az edzésekre és egész évben nagyon várták azt, hogy végre ők is elutazhassanak versenyre, mint a nagyok. A szezon végén került sor a két napra, mikor összesen 10 mérkőzésen vettek részt.

U13

Az U13-mas csoport nehéz feladat elé állt év elején, mert szinte mindenki vagy U10-ből jött fel, vagy most ismerkedett meg a röplabdával. Ennek ellenére a III.osztály alapszakaszában 24 csapatból 10.helyen, majd a középszakaszban a 20 csapatos mezőny 15.helyén végeztek.

Koprivanacz Kendra

Kendra hatalmas fejlődésen ment át idén. Kitartásának és kemény munkájának köszönhetően hullámvölgyektől mentesen ügyesedett napról-napra. Az edzésekre és a mérkőzésekre is szorgalmasan járt. Sikerült magát felküzdenie a kezdő csapatba is. Az év második felében mentálisan is sokat mutatott a pályán, így nagyon sok extra dolgot tudott produkálni.  

Csefkó Csenge

Bár Csenge idén még nem állhatott pályára, szeretném kiemelni azt a küzdelmet, hogy újra itt lehessen köztünk és ma már velünk játszhatott. Reményeink szerint jövőre már versenyre is jöhet.

U15

Az U15 csapat a kilenc csapatos csoportból nagy küzdelmek árán az 5.helyen zárt. Nagyon sok kiemelkedő teljesítmény volt ebben a csapatban, mert jó részük az U17-be is folyamatosan besegített.


Így itt vannak, akiknek a mérkőzésszámait néztem meg:

4.hely Matos Jázmin 36 mérkőzés
3.hely Kapitány Kiara 37 mérkőzés
2.hely Svecz Olga 40 mérkőzés
1.hely Madai Menta 44 mérkőzés

Brada Nikolett

Az U15 és U17-es csapat aktív tagja, aki minden edzésre és mérkőzésre ideutazik Kiskőrösről, melyben szülei teljes mértékben támogatják. Hatalmas elszántság van benne, maximalista, ami a munkáján tükröződik. A csapat érdekeit a sajátja elé helyezi, minden poszton megállja a helyét.

U17

Az U17 regionális szinten játszott az idén. 7 csapat indult, akikkel mindig jókat játszottunk. Az év során elért eredményeknek köszönhetően a 3.helyen végzett a lelkes csapat.

Szele Léna

Az U17 csapatkapitánya, az U20oszlopos tagja. A két csapatban összesen 37 mérkőzésen állt pályára idén. Az elmúlt évben minden poszton kipróbálta magát és helyt is állt. A csapatot mindig lelkesíti, a hátán viszi, akár a pályán van, akár a kispadon.

Práger Ágnes

Technikailag az egyik legtöbbet fejlődött idén az U17-ben. Hatalmas akaraterővel próbál mindent megtenni az edzéseken és a mérkőzéseken is, hogy segíteni tudja játékával a csapatot. Megbízható, alázatos játékos, akinek a mentális fejlődése is kiemelkedő.

U20

Az U20 a negyed osztályban állta a sarat az alapszakaszban, melyben nem talált ellenfelére. A középszakasztól a III.osztályban folytatta a menetelést, ahol végül a 9 csapatból 4.helyen  végzett.

Gyuris Anett

Egy csupaszív, aktív játékos, aki mérhetetlen alázatának köszönhetően az elmúlt szezonokban folyamatosan fejlődött, egyenletes teljesítményt nyújtott. Az érettségi közben is vállalta az edzéseket és a mérkőzéseket egyaránt.

Horváth Enikő

6 évesen kezdett röpizni, hozzánk 4 éve segítőként érkezett, majd lett csapata, amelyben 3 évet töltött. Ő a csapat motorja, legrutinosabb játékosa.

Hihetetlen, de ez volt az ötödik szezonunk és a kezdő 25 főből 4-en még mindig aktív játékosaink. Most őket szeretném méltatni.Bondor Lara

Megbízható, kitartó és segítőkész játékos, példamutató szorgalmával minden akadály leküzdött az évek alatt. Legyen az sérülés, vagy bármilyen más probléma. Eddig 98-szor állt pályára a TFSE-Kalocsa színeiben.

István Mercédesz

Az elmúlt 5 évben kitartóan dolgozott, hogy minél biztosabb játékos legyen. Elmondható, hogy csapatát sokszor tudja támogatni munkájával. A nyitás lett a legbiztosabb érintése. Eddig 76-szor állt pályára a TFSE-Kalocsa színeiben.

Kapitány Aisa

Csupaszív, szenzitív lány, aki mindig mindent belead. Hatalmas energiával veti magát bele a munkába. Öt éve töretlen a lelkesedése, ő a csapat szíve-lelke. Eddig 97-szer állt pályára a TFSE-Kalocsa színeiben.

Molnár Lili

Egy nagyon lelkes, a pályán pardont nem ismerő játékos. Két nehéz poszton is megállja a helyét. Edzésre és mérkőzésre járása példaértékű volt az elmúlt 5 évben. Ő lett az első játékvezetőnk. Játékosként 69 mérkőzésen állt pályára, játékvezetőként pedig 15-ször.

Szeretném megköszönni minden játékosunk munkáját, egyesületünknek, a bázis iskolának és a szülőknek a támogatást, edzőkollégáimnak a rugalmasságát és munkáját, hogy minden körülményt leküzdve, hozhattuk ebből az évből is ki a legtöbbet. Lívinek a segítséget az edzéseken, Matyinak pedig szeretném megköszönni a jegyzőkönyvvezetéseket. Végül, de nem utolsó sorban szeretném kifejezni, mennyire hálás vagyok Misinek, hogy mindenben, mindenkor számíthattunk rá!

Erről is tudnia kell