Pünkösdi Népművészeti Fesztivál másodszor Kalocsán – A rendezvényhez gyermeknapi sokadalommal csatlakozik a KJE

A tavaly hagyományteremtő szándékkal megtartott kétnapos program idén is látványos forgatagot ígér az Érsekkertben május utolsó hétvégéjén, a pünkösdi háromnapos ünnepen. A Kalocsai Innovációs és közművelődési Központ (KIKK) szervezésében megvalósuló programot néptáncosok felvonulása, népművészeti kézműves bemutatók és színpadi produkciók színesítik. Ekkor tartják meg a kalocsai néptáncosok évzáróját, a színpadi programok után mindkét nap táncmulatság, táncház, illetve utcabál várja a szórakozni vágyókat, és a rendezvény keretében erősítik meg kirchheimi testvérvárosi kapcsolatunkat is. A rendezvényhez a Kalocsa Jövőjéért Egyesület (KJE) az immár hagyományos gyermeknapi rendezvényével csatlakozik.

Délután négy és hét óra között mindkét nap népművészeti bemutatók és foglalkozások várják majd az érdeklődőket az Érsekkert bejáratánál található a fogadóépületben, a Viski Károly Múzeum szervezésében. A programot termelői és kézműves piac egészíti ki kalocsai és környékbeli kiállítókkal mindkét napon, és a Szent István király út 24 szám alatti Látogatóközpont és Paprika Múzeum is várja a látogatókat tíz órától délután négyig.

Program:

Május 27., szombat
• Délután fél öttől a kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Bokréta Népművészeti Egyesület évzáró műsora lesz látható a szabadtéri színpadon.
• Este nyolctól táncház a Platán rendezvényközpontnál.

Május 28., vasárnap
• Reggel kilenctől délig gyermeknapi programok várják a kisebbeket a Kalocsa Jövőjéért Egyesület (KJE) szervezésében az Érsekkertben.
• Délután kettőtől viseletes szentmise lesz a Szent István király templomban.
• Háromkor az egyik fő látványosságként folklórfelvonulás indul a kalocsai és környékbeli települések táncegyütteseinek és Kalocsa testvérvárosai küldöttségének részvételével. A menet a Városházától indul a főutcán és a Szentháromság téren keresztül az érsekkerti szabadtéri színpadhoz.
• Fél ötkor a színpadon ünnepi köszöntők után ünnepélyesen és hivatalosan megerősítik a Kirchheim unter Teck és Kalocsa közti testvérvárosi együttműködést.
• Öt órától folklórműsor várja az érdeklődőket.
• Este héttől a Platán Rendezvényközpontban a Koktél zenekar húzza majd a talpalávalót a kifulladásig tartó utcabálban.

 

 

Erről is tudnia kell