Tíz település legjobbjai mérték össze tudásukat a kvíz-bajnokság döntőjén

június 18 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
Remek hangulat és változatos kérdések várták a fél éven át tartó Quiz Cup-bajnokság döntőjén a résztvevő csapatokat június kilencedikén a Kék Duna Vendéglőben.

A rendezvénysorozat megálmodója és megvalósítója, Bagó Tibor Budapesten találkozott a kocsmakvízek világával, amelyet aztán rendezvénycentrikusabb formában hozott el Kalocsára három évvel ezelőtt. Idővel pedig már nemcsak városunkban, hanem egyre több helyszínen várta a vállalkozó kedvű játékosokat: a most lezárult bajnokság már tíz település – Kalocsa, Baja, Dusnok, Szekszárd, Kiskőrös, Mórahalom, Paks, Kecskemét, Harta és Solt – részvételével zajlott.

A rendezvényt dr. Körmendy Szabolcs önkormányzati képviselő nyitotta meg, majd a játékosok által már jól ismert feladattípusokkal nézett szembe a 35 döntőbe jutott csapat. A változatos témákat felvonultató kérdések mellett zenefelismerés és képrejtvények is várták a versenyzőket.

A több száz fő részvételével zajló megmérettetés végül szekszárdi győzelemmel zárult: a Tahók csapata lett a bajnok, a második helyet a kalocsai IDK szerezte meg, a harmadik helyet pedig a Gödör együttese érdemelte ki, Kiskőrösről.

Erről is tudnia kell