Kórházi ápolóra támadt a bicskával fenyegető férfi

május 06 2024
Szerző
Zsiga Ferenc
A vádlott munka helyett tudatmódosító szereket szedett, amelyektől többször agresszív lett.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és lopás miatt vádat emelt egy börtönviselt férfival szemben, aki szabadulását követően bódult állapotban bicskával és féltéglával a családtagjaira támadt, majd másnap a kórházban egy egészségügyi ápolót is bántalmazott.

A vád szerint a korábbi börtönbüntetéséből frissen szabadult kiskunhalasi férfit - az ügy vádlottját - 2023 tavaszán az anyja, a sértett átmenetileg befogadta a házába. A vádlott azonban munka helyett tudatmódosító szereket szedett, amelyektől többször agresszív lett. Összeférhetetlen viselkedése miatt a sértett többször felszólította az ingatlan elhagyására, ő azonban a szerek beszerzése érdekében az anyja házából műszaki cikkeket és háztartási eszközöket lopott el azért, hogy pénzzé tegye. Ennek érdekében még az anyja lelakatolt lakószobáját is feltörte.

2023. július 12-én éjjel a férfi megjelent a sértett házánál, ahol - mivel nem akarták beengedni - a kaput kezdte rugdosni. Időközben a helyszínre érkezett a vádlott testvére is, aminek láttán a bódult férfi berohant a lakóházba és magához vett egy bicskát. Ezután a késsel hadonászva és szúró mozdulatokat téve az utcán megöléssel fenyegette a családtagjait. Egy féltéglával megpróbálta eltalálni a testvére autóját is, aki tolatással igyekezett kitérni a támadás elől. Ekkor a jelenlévő anya kiverte a vádlott kezéből a téglát, majd egy autóba menekülve várta meg a segítségül hívott rendőröket.

Másnap délután a férfit megfigyelésre beszállították a kórházba, ahonnan orvosi engedély nélkül kétszer is távozni akart, ám az ápoló - az ügy másik sértettje - mindannyiszor visszakísérte. Ekkor a vádlott egy váratlan és lendületes mozdulattal rálökte az ápolót a kórházi ágyra, majd rövid dulakodás után a lendületét elveszítve ráesett az ágyon fekvő sértettre. Az egészségügyi dolgozó közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a visszaesőnek minősülő férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Erről is tudnia kell