A Paks-Kalocsa lánycsapatunk a bajnokjelöltet fogadta

május 13 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Május 7-én, vasárnap a fővárosi Újpesti TE látogatott a Méhecskék SE Sporttelepére.

A helyi Méhecskék SE edzői stábjában is szerepet vállaló Radványi, már évek óta a Paksi SE női csapatainál is edzősködik, ahol több egykori “méhecskés” játékosa is szerepel.

A Paks jelenleg csoportja hatodik helyén áll, 45 százalékos teljesítménnyel.

A korosztályos női mezőny Dél-Nyugat csoportjában pedig többek között az UTE, a Siófok, a Csepel, a Pécsi USK, és a Nagykanizsa hölgykoszorúi is szerepelnek. A bajnoki találkozókon a korosztály csapatai a két 16-os közti területen, 2x9 fővel és korlátlan cserelehetőséggel játszanak.

A Radványi tanítványok eddigi eredménysora a következő:

6. Paksi SE 14     6     1     7     49-41     19 p.

Csapatunk házi gólkirálynő-jelöltje az egykoron a Méhecskék SE színeiben szereplő Pirisi Vanda, 14 találatával vezeti a házi rangsort, a második Subi Anitát megelőzve, aki eddig hét gólt jegyzett a bajnoki évad során.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc


Az ellenfél UTE az eddig lejátszott tizenöt meccséből mind a tizenötöt megnyerte és magabiztosan vezeti a Dél-Nyugat csoport tabelláját.

1. UTE 15    15    0     0    123-1     45 p.

Vasárnapi ellenfelünk az ősz “odavágóján” a fővárosban 7-0-ra győzött le bennünket és három fordulóval a zárás előtt már Kalocsán bajnoki örömünnepet tarthatott győzelme után.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc


De visszatérve a mérkőzés történéseire, az újabb UTE siker minden gond nélkül meg is született, amikor ismét 7-0-ra vertek bennünket a fővárosi lányok.

Paksi SE - UTE 0-7 (0-4)
Vezette: Prantner Máté
Paks: Ignácz Sz.-Malomsoki B., Zoltán A., Peák A., Kollár E., Bálint R., Subi A., Papp K.
Csere: Pirisi V., Darin M., Szakál D., Mucz A.
Edző: Radványi László
Gólszerző: Horváth Dóra (0-1) az 5., Bíró Alexandra (0-2) a 17., Streck Fanni (0-3) a 22., Soós Réka (0-4) a 39., Streck Fanni (0-5) az 50., Streck Fanni (0-6) a 67., Gyevát Kira (0-7) a 71. percben.

A Paksi SE színeiben eddig a bajnokság során pályára léptek: Migács Mara, Horváth Jázmin, Malomsoki Boglárka, Feil Réka, Bogdán Napsugár, Vass Nóra, Figura Hajnalka, Pirisi Vanda, Ignácz Szintia, Gáspár Lili, Darin Míra, Peák Anna Lilla, Bálint Rebeka, Papp Kata, Reifschneider Viktória, Szakál Dorina, Szabó Zoé, Árki Angéla, Bereczki Ivett, Fodor Hargita, Zufall Kinga, Földesi Barbara, Mucz Adrienn, Bechusz Erika, Szilágyi Vanessza, Horváth Mercédesz, Subi Anett, Subi Anita, Valter Kíra, Benke Viktória, Kollár Emma, Zoltán Anna.
Edző: Radványi László.

Az UTE, arkácsak az ősszel Budapesten, ezúttal is 7-0-ra győzte le lányainkat. Képzettebb labdarúgói révén, nem véletlenül vezeti nagy fölénnyel a Dél-Nyugat csoport 10 csapatos mezőnyét, ráadásul tizenhatból tizenhatszor nyerve, a 130-1-es (!) pazar gólkülönbségéről már nem is beszélve. No, de a bajnokesélyes UTE utánpótlás-lány csapata messze kiemelkedik a mezőnyből, köszönhetően talán gazdag “variációs-tárházának”, amellyel messze kiemelkedik a mezőnyből, amely nagyfokú taktikai képzettséggel is párosul. Igaz, a mieink zömében csak 14-15 évesek, tehát még legalább két bajnoki évet végigjátszanak ebben az U16-os mezőnyben.

 

Erről is tudnia kell