Tovább erősödik a testvérvárosi kapcsolat

június 29 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
Dr. Pascal Bader főpolgármester első kalocsai látogatása során viszonozta a meghívást, így városunk delegációja június utolsó hétvégéjén Németországba utazott, hogy részt vegyen a város nagymúltú fesztiválján.

Mint emlékezetes, május 28-án, a Pünkösdi Népművészeti Fesztivál keretében aláírásával is megerősítette a több mint harminc éve fennálló testvérvárosi kapcsolatot Kalocsa és Kirchheim unter Teck között dr. Filvig Géza és dr. Pascal Bader. A főpolgármester első kalocsai látogatása során viszonozta a meghívást, így városunk delegációja június utolsó hétvégéjén Németországba utazott, hogy részt vegyen a város nagymúltú fesztiválján.

A helyi szervezeteknek is bemutatkozási lehetőséget biztosító, 41. alkalommal megrendezett Haft- ond Hokafescht-re Kirchheim unter Teck mindhárom testvértelepülése – a franciaországi Rambouillet, a szerbiai Bački Petrovac és Kalocsa – is elfogadta a meghívást, városunkat dr. Filvig Géza polgármester, Arnold Adrien, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Schmidt Rajmund önkormányzati képviselő, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke képviselte, a delegáció tagja volt továbbá Kiss Dániel, a Kalocsa TV munkatársa.

A májusi és a júniusi találkozó mindkét városvezető számára az első alkalom volt testvértelepülésük személyes megismerésére, amely az utóbbi évek nehézségei és kihívásai után új lendületet adott a több mint harmincéves kapcsolatnak. 

Kalocsa polgármestere örömét fejezte ki a látogatás kapcsán, mint megosztotta, olyan jövőbeni programokon gondolkodnak Kirchheim unter Teck főpolgármesterével közösen, amellyel tovább erősíthetik testvérvárosi kapcsolataikat. Mint kiemelte, sikerült helyreállítani a cserediák-kapcsolatot, de felnőtteknek szóló csere-kapcsolati programot is szeretnének kialakítani. Továbbá környezetvédelmi programon is dolgoznak, illetve mint megtudtuk, a mostani látogatással a sportkapcsolatok megerősítése felé is tettek lépéseket.

Erről is tudnia kell