Hagyományos juniális, éremosztóval

június 30 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Június 24-én, szombaton délután ünnepélyes keretek között osztották ki Kalocsa város legnagyobb utánpótlásképző egyesülete csapatainak a korosztályos bajnokságokban kiharcolt érmeit a hagyományok jegyében, ahol a szülők és a meghívott vendégek jelenlétében vehették át az elismeréseket a klub 2022/2023-as évadnak a legjobbjai.

A szezonzáró juniális immár hosszú évek óta hagyományos rendezvénye a Méhecskék SE egyesületének, ahol a klub vezetői és edzői stábja ezen alkalomból köszöni meg a gyerekeknek és szüleiknek az odaadó együttműködést és támogatást. Szerencsére a hétvégére “beköszöntött” hidegfront kissé elviselhetőbbé tette a korábbi kánikulai meleg érzetét, így az egyesület fiataljai is bátrabban terelgették a labdát az egykori Hunyadi pálya katlanjában, a “Méhek” impozáns sportcentrumában.

Az egyesület elnöke, Faragó “Susu” László a meghívott szülők és vendégek, valamint a gyerekek jelenlétében ismételten megköszönte az odaadó, egész éves együttműködést, valamint mindenkinek, akit illet a támogatását. Kollégái és az edzői stáb eredményes nevelőmunkáját külön is méltatta.

A már több mint évtizedes hagyománnyal bíró családi sportnapukat megtisztelte jelenlétével dr. Magó Jenő, a Bács megyei MLSZ vezetőségi tagja, aki az érmeket és a díszes serlegeket adta át a Méhecskék SE csapatainak és edzőinek.

Így, aranyérmet vehetett át az U13-as Déli csoport megnyerésével a Méhecskék SE, Gubányi Ferenc edzette együttese, valamint az U14-es gárda “A” csoport bajnoka, akik veretlenül lettek elsők a Faragó-Gojtán edzőpáros vezényletével. Ugyancsak első helyen zárt az U15-ös Bács megyei futsal-bajnokságban a szintén Faragó-Gojtán edzőpáros dirigálta gárdájuk, amely egy veresége mellett tizenhárom győzelmet gyűjtött be és három pont előnnyel nyerte a bajnokságot a Kecskemét csapata előtt.

A szintén Faragó László - Gojtán István edzette “Méhek” U16-os gárdája, a Déli csoportban lett ezüstérmes a nyolccsapatos mezőnyben a bácsalmási fiatalok mögött úgy, hogy Polyák Kristóf 20 remekbe szabott találatával a góllövőlista második helyén zárt a csoportban.

A klub U19-es gárdája a Közép csoport dobogójára léphetett fel, ahol bronzérmet vehettek át, ugyancsak a Faragó - Gojtán edzőpárosnak köszönhetően.


Forrás: Tamás Ferenc


Az éremátadó ceremónia után benépesült a pálya, kezdetét vette a kötetlen játszadozás, míg a többiek ünnepelték egymást és szép eredményeiket egy fenséges vacsora kíséretében. Az egyesületi tagok és csoportjaik sátraikba elvonulva elevenítették fel a bajnoki évad emlékezetes győzelmeit és olykor fájó vereségeit, miközben adomáztak a 2022/2023-as bajnoki év történéseiről. 

 

Erről is tudnia kell