Szeliden, szombaton XIX. Vármegyei Polgárőr Nap – Három év után folytatódik a hagyomány

június 09 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Címkék
A Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség és Dunapataj Nagyközség Önkormányzata közös szervezésben június 10-én, szombaton Dunapataj – Szelid üdülőfaluban rendezik meg a XIX. Vármegyei Polgárőr Napot.

A szervezők arról tájékoztatták portálunkat, hogy a Vármegyei Polgárőr Nap kiemelt jelentőségű a megyei polgárőrség életében; a nagyszabású rendezvény a polgárőrök összetartozását erősíti, egyben szimbolizálja is azt. A Covid éveiben sajnos nem tudták megtartani a fontos rendezvényt, de három év után folytatódik a hagyomány.

A rendezvény a házigazda település polgármestere, Dusnoki Csaba, majd dr. Fekecs Dénes, a Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke és dr. Gulyás Zsolt vármegyei rendőrfőkapitány beszédével kezdődik, majd kitüntetéseket adnak át. Az eseményen az egyes polgárőr egyesületeknek szabadtéri főzési lehetőségét biztosítanak.

A 17 óráig tartó programot színesíti az  Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet kutyás bemutatója, a Dunapataji Fényes Csillag Citerazenekar-, a Kalocsai Fúvószenekar előadása, a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Néptánccsoport műsora. Délután a Solti Mazsorett Csoport, majd Heller Tamás-Nyertes Zsuzsa érdemes művészek lépnek színpadra. A műsorfolyamot a 15 órakor kezdődő Osso Balázs koncertje zárja.

Az egésznapos események közé tartozik a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya prevenciós programja, rendőr toborzó, polgárőr felszerelések kiállítása és vására, továbbá büfé, játszópark, kondipark, ingyenes fürdési lehetőség a Szelidi-tó strandján várja az érdeklődőket.

 

 

Erről is tudnia kell