Újonc létükre ezüstérmesek a magasabb osztályban

június 26 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
A 2022/2023.as bajnoki évben sikert sikerre halmozott a Gyuricza János edzette Főnix SE Foktő zömében kalocsai fiatalokból verbuválódott csapata és újonc létükre a bajnoki dobogó második fokára léphettek a megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Déli csoportjában.

2. Főnix SE Foktő   24    16    4    4    74-35    52 p.

A csapat 16 (!) győzelmet aratott a lejátszott 24 forduló során, ahol Markó Renátóék 74 alkalommal vették be a mindenkori ellenfelek kapuját. Ez háromgólos átlagnak felel meg mérkőzésenként, ami már jelezte, hogy érdemes volt a “Főnix” meccseire járni. Markó Renátó, a csoport harmadik helyén végzett a góllövőlistán 27 találatával, őt házon belül Varga Alex 11 góllal követte, az 5 gólos Csesznók Ármint megelőzve.

Mint már említettük, Kalocsáról is sikk volt Foktőre meccsre járni, hiszen a fiúk gólok garmadájával szórakoztatták szurkolóikat. A 4. helyen záró Nemesnádudvart például 7-4-re győzték le a foktői Duna-parti pályán, de a srácok a Kelebiának is vágtak ötöt, a bajnok Borota szerb légiósokkal kiálló csapatát pedig Foktőn győzték le 3-1 arányban az őszi 2. fordulóban. Aztán a Kelebiának tavasszal is szórtak 11 (!) gólt, de emlékezetes volt az Érsekcsanád 5-2-es leültetése is, valamint a május 13-i, mélykúti 5-1-es foktői siker.
Egy évvel korábban a megyei III. osztály Nyugati csoportját is veretlenül nyerték Gyuricza edző tanítványai, akik harmincas nagyságrendben igazoltak ki Kalocsáról a foktői “Marakodóba”.

A csapat igazi baráti társaság, amely képes egymásért tűzbe menni, és talán ez lehet a titok nyitja, hogy miért maradtak együtt, a srácokat bombázó ajánlatok ellenére.

Foktőn a vezetés törődése is példaértékű, de az egyre gyarapodó baráti körrel is jó kapcsolatokat ápolnak. A “Főnix” tehát szárnyalt a 2022/2023-as bajnoki év során, mintegy példát mutatva a sportközösség összetartozásából, a csapategység jó példájából.

A Főnix SE Foktő másodosztályú csapatában az alábbi játékosok léptek pályára a bajnoki évad során: Kis Maximilián, Ignácz Patrik, Váradi Dominik (kapusok), Csesznók Ármin, Markó Renátó, Vass Zoltán, Balogh Tamás, Szőgyi Kevin, Drenyovszki Dominik, Orovicz Márk, Okvátovity Dominik, Csesznók Adrián, Matos Balázs, Török Márk, Varga Alex, Barna Martin, Bánfalvi Dávid, Perity Ádám, Lovasi Krisztián, Mikes Adrián, Matos Tamás, Fekete Johnny, Kanczler Tamás, Boros Martin, Kovács Máté, Kovács Márk, Jakab József (mezőnyjátékosok).
Edző: Gyuricza János

 

Erről is tudnia kell