A Pünkösdi Népművészeti Fesztivállal folytatódik a tavaszi programok sora

Ismét a népművészeté lesz a főszerep a pünkösdi hétvégén Kalocsán, ugyanis május 18-án és 19-én rendezik meg a Pünkösdi Népművészeti Fesztivált, amelynek részletes programját sajtótájékoztatón ismertette dr. Filvig Géza polgármester, Illésné Koszta Krisztina, a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület elnöke, valamint Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ ügyvezető-igazgatója.

A sajtótájékoztatón dr. Filvig Géza polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki örömét fejezte ki, hogy ismét megrendezésre kerül a Pünkösdi Népművészeti Fesztivál városunkban.

A polgármester rámutatott: évek óta azon dolgoznak, hogy egy élhető települést alakítsanak ki, amelyhez hozzátartozik, hogy színvonalas kulturális és szórakoztató programokat szerveznek a városban. Mint kiemelte: a fesztivál nemcsak a kalocsai, hanem a környékbeli néptáncegyütteseknek is kiváló bemutatkozási lehetőséget biztosít, valamint testvérvárosaink produkció is színesítik a programot. 

Immáron hagyomány, hogy a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptánc-tagozata a fesztivál keretein belül zárja a tanévet, a szombati napon egy vizsgaelőadás is várja az érdeklődőket – mutatott rá Illésné Koszta Krisztina. Kiemelte: megtiszteltetés számukra, hogy egyesületüket kérték fel, hogy a kalocsai hungarikumokat ők jelenítsék meg, a záróprodukcióban nemcsak táncaik, hanem viseleteik is megjelennek az Érsekkert szabadtéri színpadán, melyeket követően 21 órától utcabál veszi kezdetét a Platán Rendezvényközpontban, Von Kraussal. 
Vasárnap 10 órakor a most megnyíló, Kalocsa Aranya – a fűszerpaprika című állandó kiállítást tekinthetik meg a résztvevők a Viski Károly Múzeum szervezésében az Érsekkert bejáratánál, majd 10 óra 45 perckor a Paprika Jancsi Bábszínház előadással kedveskedik a legkisebbeknek.

Bővebben a Kalocsa Televízió péntek esti adásában:

 

Erről is tudnia kell