Navracsics Tibor: „Kalocsa óriási lehetőség előtt áll” – Területfejlesztési fórum Kalocsán

Területfejlesztési fórumot tartottak Kalocsán a színházban április 16-án, kedden, amelyen dr. Filvig Géza polgármester meghívására előadást tartott dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Font Sándor országgyűlési képviselő, Rákóczi Péter, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója, valamint Wunderlich István Péter, a Duna Aszfalt Zrt. projektvezetője. A fórumon elhangzott: Kalocsa térsége óriási lehetőség előtt áll, hiszen a paksi beruházás, valamint az új Duna-híd és az ezzel összefüggő infrastrukturális fejlesztések komoly pozíciójavulást eredményezhetnek a város számára.

A kalocsai színházban megrendezett Területfejlesztési fórum első előadója Rákóczi Péter, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója volt, aki a megaberuházás előzményeiről és jelenlegi állásáról beszélt. Mint fogalmazott a kalocsaiakat a projekt nagyköveteinek lehet nevezni, hiszen Kalocsán olyan elkötelezett emberek élnek, akik már jól ismerik a meglévő négy blokkot, és elfogadják, hogy épül két új blokk és hogy ez a beruházás hazánk energiaszuverenitásának megerősítéséhez járul hozzá.

Wunderlich István Péter, a Duna Aszfalt Zrt. projektvezetője a Kalocsa-Paks Duna-híd megvalósításáról tartott képekben, illusztrációkban gazdag prezentációt. A szakember előadásában hangsúlyozta, a tervezett és szerződésbe foglalt műszaki átadás határidejét, május 31-dikét, tartani tudják.

A folytatásban Font Sándor országgyűlési képviselő a júniusi választás tétjének nevezte, hogy a munkahelyteremtéseken keresztül dr. Filvig Gézával és csapatával folytatódhat-e a megkezdett munka a jelenlegi kormányzattal összhangban, vagy egy, a kormánnyal folyamatosan szemben álló településvezetés több évtizedre visszaveti a jövőt meghatározó fejlesztéseket. A képviselő a pódiumon értékelte a választások előtti kalocsai politikai helyzetet is, amelyre televíziónk kérdésére a fórum után is kitért.

 

 

Erről is tudnia kell