Lakhatatlanságig kiégett egy családi ház Foktőn

április 20 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
Címkék
Lángba borult egy családi ház április 15-én este, Foktőn. A Szent János utca 40. szám alatti, a Duna védgát tövében lévő épület teljes terjedelmében égett. A ház egy a községben élő, ötgyermekes asszony tulajdona, aki 38 éves fiának néhány éve adta használatba az épületet, hogy legyen hol laknia. A férfi az eset körülményeiről még az oltás közben, a helyszínen számolt be munkatársunknak.

Miközben a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói a lángokban álló, mintegy 50 négyzetméteres, téglából és vályogból épült, cserépfedésű házat a szemerkélő esőben oltották, az ingatlanban egyedül élő, az oltást egykedvűen szemlélő 38 éves Jakab Dávid nyilatkozott munkatársunknak.

Mint elhangzott, emlékezete szerint 18:30 körül gyújtott be fával a ház fűtését biztosító kályhába, majd az egyik idős ismerőséhez ment, ahol iszogattak. Ott érte utol a hír, hogy ég a háza, és már a tűzoltók is a helyszínen vannak. A férfi szerint a tüzet a kályha okozhatta, és mivel akkor még nem ivott, a saját esetleges gondatlanságát, felelősségét kizárja. Ami kis vagyona, ruházata volt, az mind bent égett, vagy használhatatlanná vált, így már most bizonyos abban, hogy minden önzetlen segítséget szívesen vár és elfogad. Édesanyja, a ház tulajdonosa már tud a tűzesetről, de egyelőre nem akar a szeme elé kerülni, bár úgy érzi, nem terheli felelősség a tűzeset miatt.

A lángokat a kalocsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral 20:30 óra körüli időben eloltották. A tűzben a tetőszerkezet megsemmisült, a szoba, konyha és a mosdó teljesen kiégett, a födém szinte egész terjedelmében beszakadt. Az oltási munkálatok során a tűzoltók és a lakó semmit nem tudtak kivinni a házból. Személyi sérülés nem történt. A tűzben az épület lakhatatlanná vált, a ház lakója ismerősöknél töltötte az éjszakát.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc

 

Erről is tudnia kell