„Normális országért, normális bérekért” – Aláírást gyűjtött Kalocsán a Jobbik–Konzervatívok párt

július 07 2023
Szerző
Illés György
„Normális bérekért gyűjtünk aláírást, hogy az emberek ki tudják fejezni, hogy szeretnének egy normálisabb és jobb életet, egy olyan életet, amilyet 33 évvel ezelőtt ígértek nekünk a rendszerváltáskor” – kezdte a múlt szerdai piaci napon sajtótájékoztatóját a párt országgyűlési képviselője, Bencze János. A sajtótájékoztató apropója az volt, hogy a Jobbik–Konzervatívok párt a „Normális Magyarországért” folytatott kampányát népszerűsítette a piac főbejáratánál felállított standján, ahol céljaikat támogató aláírásokat is gyűjtöttek, vélhetőleg már a 2024-es uniós és helyhatósági választásokra való felkészülés jegyében.

Azt ígérték a rendszerváltó pártok, köztük a Fidesz és a mai DK-nak az elődpártja, hogy egy olyan országban fogunk élni 30 év múlva, amely utolérte Ausztriát. Nem értük utol Ausztriát, hatalmas problémákkal küzd a magyar vidék, benne Kalocsa is, hiszen a magyar vidék az elmúlt 33 évnek a legnagyobb elszenvedője: elvesztettük az iparunkat, elvesztettünk mindent, és mi ezen szeretnénk segíteni”– mondta a képviselő, aki szerint sok ígéret elhangzott már, amelyek megvalósulására hiába vártak e környék lakói is, mint például a Paks 2 projekt, ezért előző héten épp ott gyűjtöttek aláírást, amint a képviselő fogalmazott, ott is kifejezték az emberek, hogy szeretnének egy olyan normális országban élni, ahol ezek a beruházások tisztességesen megvalósulnak és az emberek ebből tisztességes bért kapnak.

A szükséges változások forrására vonatkozó elképzeléseik kapcsán Bencze János úgy fogalmazott:

Magyarországon tudomásul kell venni, hogy egy lehetőségünk van: a vidéki mezőgazdasági termelésre alapozva feldolgozóüzemek [létesítése], és e feldolgozó üzemek által lehet vidéken munkát biztosítani, és tisztességes béreket adni.”Az elgondolást számszerűsítette is:

A MAGYAR AGRÁRIUM HÚSZMILLIÓ EMBERT LENNE KÉPES ÉLELMEZNI FELDOLGOZOTT ÉLELMISZERREL.

Ez a magyar GDP-nek 22-25 százalékát jelentené. És ez egy olyan valóságos GDP lenne, amiből tisztességes béreket lehetne fizetni”– zárta gondolatait Bencze János.

Erről is tudnia kell