Nagyrendezvényeket támogat a város

Április 25-én, csütörtökön tartotta legutóbbi ülését Kalocsa város képviselő-testülete, amelyen két, nem önkormányzati közösségi rendezvény, a 32. Kék Madár Fesztivál és a 13. Sárkányhajó Kupa támogatásáról is döntött.

Április 25-én a kalocsai képviselő-testület kettő közelgő rendezvény támogatásáról döntött. Előbb az idén harminckettedik alkalommal, június 14. és 16. között megrendezendő Kék Madár Fesztivál megvalósításához szükséges támogatás odaítéléséről szavaztak, melynek értelmében az önkormányzat a tavalyihoz hasonlóan, a programok helyszínének biztosításán túl, ebben az évben is 3 millió forint összeget juttat el a fesztivált szervező alapítványnak.

A szavazást követően, újabb napirend keretében, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat kérelméről döntött a testület: a Vajas csatornán május 24-25-ig zajló, 13. Sárkányhajó Kupa megrendezéséhez kért támogatás szintén egyhangú pozitív elbírálásban részesült. Az összeg felhasználását Pécsi Vivien képviselő, a fiatalok munkáját támogató felnőtt koordinátor ismertette az ülésen. Mivel a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat nem önálló jogi személy, az összeget a rendezvényért és annak pénzügyi lebonyolításáért felelős Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központnak utalják majd. Mint elhangzott, az esemény sikeréhez az önkormányzat tulajdonában lévő Vagyonhasznosítási Kft. szállítással és eszközök biztosításával, és a Kalocsai Polgárőr Egyesület a helyszín biztosításával anyagi ellenszolgáltatás nélkül járul hozzá.

 

Erről is tudnia kell