Antigoné és Ady Endre is porondon volt - magyar nyelv és irodalomból 75 000 tanuló adott számot tudásáról

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint a következő hetekben várhatóan több mint 112 ezren érettségiznek. A vizsgákat május 3. és július 3. között a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, lebonyolításukban 3150 érettségi vizsgabizottság működik közre.

Hétfőn magyar nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról az érettségizők. Délelőtt 11 órakor még csend volt a Kalocsai Szent István Gimnázium előtt. Ekkor még javában írták a dolgozatot a végzősök. A vizsga első felében A Magyar Kultúra egyik szerzőjének könyvekről szóló szövegét kapták a diákok, és idén először irodalmi műveltségi teszt is volt a  feladatok között. Itt tűnt fel többek között Antigoné és Ady Endre is. A vizsga második része egy két és fél órás műelemzésből, illetve egy témakifejtő esszéből állt.

A kalocsai középiskolákból délután 1 óra körül szállingóztak kifelé már megnyugodva az érettségizők.

 

A város iskoláiban is már a tanév eleje óta intenzíven készültek a diákok az érettségire. Kedden matematikából középszinten 69 047-en, emelt szinten 6616-an érettségiztek. Szerdán történelemből középszinten 68 802, emelt szinten 7679 diák vizsgázik. Ezután az idegen nyelvi vizsgák következnek. Az írásbeli vizsgák május 27-ig tartanak.

Erről is tudnia kell