Szombaton falunap Bátyán – Gazdag programsor ígérkezik

július 14 2023
Szerző
Illés György
Július 15-én szombaton tartják a bátyai falunapot, amelynek keretében átadják a település kitüntetéseit, és tovább éltetik a sütiverseny, a sodrófa- és a gumicsizma-hajító verseny méltán híres hagyományait. Lesz vásár, tombola, zene, tánc, móka, kacagás, az elmaradhatatlan horvát táncház, Country Road és Veracruz koncert, és utcabál kivirradtig – mutatjuk a részleteket!

Hagyományos programelemek

A 13 órai megnyitó után előbb a Rozmaring Népdalkör dalcsokra, majd a Dunapataji Fényes Csillag Citerazenekar produkciója szórakoztatja a közönséget, délután két órától pedig Mága Ernő, a Száztagú Cigányzenekar művésze és zenekara jóvoltából szól majd a jó ebédhez a nóta.

A települési elismerések átadására délután fél négykor kerül sor.

Délután öttől hét óráig horvát táncház lesz a Badel zenekarral a Faluház előtt.

A hagyományos süteménysütő verseny mintaleadása 15-17 óráig tart, eredményhirdetés este fél kilenckor.

Gyerekprogramok sora

A WWF Magyarország munkatársai interaktív környezeti nevelési játékokkal, a Máltai Szeretetszolgálat Kalocsai csoportja arcfestésre és csillámtetkóra várja majd a gyerekeket.
Légrádi Éva és Bíró Katalin kézműves foglalkozást tart, délelőtt 10 órától pedig Vácz Péterné Erika Kerekítő manóval együtt várja énekes-játékos foglalkozásra a kicsiket.
De megérkezik Bátyára a Mesebusz is – akár ott is meríthetnek ihletet a délelőtti aszfaltrajzversenyen induló kis művészek.
Délután egytől négyig pónilovaglás lesz Pintérné Judák Zsuzsanna és a Tulipán Lovas Sportegyesület jóvoltából.
Délután négytől a 15. születésnapját ünneplő Country Road ezúttal mesekoncerttel várja a zenekedvelő gyermekeket, akik jókedvéről ugrálóvár is gondoskodik majd.

Este koncert és utcabál

Hét órától tizenegyig a kalocsai Veracruz együttesé a színpad.
A koncertet fél kilenckor a tombolasorsolás és a délutáni családi versenyek eredményhirdetése szakítja meg, a koncert után pedig utcabál kivilágos-kivirradtig a Faluház előtti parkolóban.

Mindemellett könyvtársarok, délután családi versenyek, vetélkedők – köztük három órától a világhírű gumicsizma-hajító verseny és a sodrófadobó verseny –, ingyenes egészségügyi mérések, szűrővizsgálatok, helyi termelők, kézművesek vására, valamint délután két órától Off Road bemutató színesíti majd a programot, és mindenkit Vendégül látnak egy lángosra is.

SZÓVAL, JÓ BULINAK ÍGÉRKEZIK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK EGYARÁNT!


 

Erről is tudnia kell