A visszalépő polgármester-jelöltek közül egyedül Kőszegi Mihály támogatja Bagó Zoltánt

Dr. Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester-jelöltje személyesen a június 28-án, pénteken tartott sajtótájékoztatón állt először a sajtónyilvánosság elé azt követően, hogy a Kúria Kalocsa Város 5. számú egyéni választókerületében, a 010-es és a 011-es számú szavazókörben a polgármester megválasztására irányuló szavazás megismétlését rendelte el.

A sajtótájékoztató felütéseként, Bagó Zoltán az előzményekről szólva elmondta, a Kúria a június 9-én tapasztalt szabályszegések miatt megsemmisítette az 5. számú választókerületi polgármester választás eredményeit, és új szavazást írt ki a körzetben július 7-e, vasárnapra. Kijelentette: A szoros eredmény ismeretében, új fejezetet kell nyitni Kalocsa közéletében. Mint mondta, ehhez többek között az szükséges, hogy a június 9-én alulmaradt jelöltek lemondjanak jelöltségükről, ezzel is segítve a választókat a megismételt választáson történő eligazodásban.

A sajtótájékoztatón jelen volt Illés Attila Ádám és Kőszegi Mihály, Török Ferenc közvetlenül a sajtóesemény megkezdése előtt mondta le a részvételét telefonon. A két megjelent jelölt itt jelentette be visszalépését, de közülük csak Kőszegi Mihály kérte arra a szavazókat, hogy a megismételt választáson dr. Bagó Zoltánt támogassák voksaikkal.

 

 

Erről is tudnia kell