Pataji Ősz 2023 – Őszköszöntő vidámság pacalfőző versennyel, koncertekkel, tűzijátékkal

Dunapataj Nagyközség legnagyobb szabású, a Szelid üdülőfalu révén is országos hírű és látogatottságú eseményre a környező településekről százakat várnak.

A nagyközönség számára ezúttal is a pénteki és a szombati nap kínálja a legígéretesebb programokat, amelyekből a késő őszi napokra is jókedvet meríthetünk.

 

A rendezvény gerincét ezúttal is a legendás Gyimesi Józsefről elnevezett, szombaton 25. alkalommal meghirdetett Pacalfőző Verseny adja.

A várhatóan közel 35 főzőhelyen mintegy 12-13 mázsányi pacalból készítik majd a pacalpörköltet,

de azok sem maradnak éhen, akik nem szeretik a helyi ikonikus ételt, őket kakas, birka, marha pörkölt és a magyar konyha megannyi finomsága várja.

A legkisebbeket ugrálóvár és az elmaradhatatlan csillámtetoválás, arcfestés is várja majd Varga Feri és Balássy Betty gyermekműsora, tornabemutató, kézműves foglalkozások és az íjászat mellett.

12 órától a Készenléti Rendőrség Zenekarának fellépése után hangzanak el a köszöntők, ahol házigazdaként Dusnoki Csaba polgármester mond ünnepi beszédet.

Délután Polgár Peti szórakoztatja a megjelenteket, majd

16 órától Kökény Attila lép színpadra,

aztán 

17:45-kor Dolhai Attila zenekaros koncertje 

előzi meg a 20:15-kor kezdődő tűzijátékot, majd

21:15-kor a Margaret Island legnagyobb slágereit hallhatja a közönség.

 

Vasárnap 10 órakor a katolikus templomban kezdődő ökumenikus istentisztelettel és a 16:30 –tól meghirdetett bajnoki labdarúgó mérkőzéssel zárul a programsorozat. 

 

Erről is tudnia kell