Együtt ünnepeltek Dusnok szépkorúi

Színes, ünnepi műsorral, ínycsiklandó vacsorával és egy kis ajándékkal várta október 14-én, szombat este a település szépkorúit Dusnok Község Önkormányzata, ezzel megköszönve több évtizedes munkájukat. A remek hangulatú programon műsorral készültek a dusnoki óvodások, majd a Bajai Fiatalok Színházának művészei léptek színpadra, akik a nosztalgikus táncdalfesztivál slágerek mellett az operett és a musical világába is elkalauzolták a közönség tagjait.

Egy héttel a falu lakosságát megmozgató szüreti felvonulás és bál után ismét megtelt a dusnoki József Attila Művelődési Ház, ugyanis a hétvégén ünnepelték az Idősek Napját. A nagy hagyománnyal bíró rendezvényen Mindszenti István köszöntötte a megjelent vendégeket.

Az Idősek Világnapjához kötődően fontosnak érezzük, hogy az időseket köszöntsük, találkozzunk velük és megköszönjük azt a munkát, fáradozást, amit ezért a közösségért, Dusnokért végeztek. Az életük során ők építették fel ezt a települést javarészt olyanná, amilyennek ma látjuk. Ezért nagyon hálásak vagyunk. Mindenki elsősorban a családjáról gondoskodik, és ott éli életét, de ennek mindig vannak közösségi dimenziói is, ezért az a legkevesebb, hogy néhány jó szóval megköszönjük az ő szeretetüket, munkájukat, törődésüket.”– emelte ki a község polgármestere hírportálunknak.


Forrás: Kalocsa TV


A rendezvény a generációk találkozásának is teret adott, ugyanis a köszöntőt, és a „Legszebb konyhakertek program” díjazottainak kihirdetését megelőzően a dusnoki óvodások műsorral örvendeztették meg a résztvevőket, amellyel rögtön mosolyt csaltak az arcokra.


Forrás: Kalocsa TV


A folytatásban a Bajai Fiatalok Színházának művészei léptek színpadra, akik jól ismert dallamokkal emelték az ünnepség fényét és hangulatát: a táncdalfesztivál slágereket épp olyan szeretettel és lelkesedéssel fogadták a község szépkorúi, mint az operett és musical dalokat – voltak, akik nemcsak tapssal, hanem tánccal is díjazták a produkciót.

A színes előadást követően pedig a vacsora is asztalra került: marhapörkölt nokedlivel, kenyérrel és savanyúsággal, valamint diós és mákos kalács. Azonban már a vendégek érkezésekor sem voltak üresek az asztalok, ugyanis mindenkit egy apró ajándék várt: Dusnok Község Önkormányzatának elérhetőségével ellátott tollal, valamint egy, a település címerével díszített szemüvegtörlő kendővel kedveskedtek a megjelenteknek.

Közel 33 éve, 1990. december 14-én szavazta meg az ENSZ Közgyűlése, hogy október elseje legyen az idősek világnapja, melyet az azt következő évben, 1991-ben tartottak meg először. Hazánkban is számtalan programmal készülnek évről-évre a világnaphoz csatlakozva október elsején, vagy a hónap során, amellyel köszönetüket és hálájukat fejezik ki az idősebb generációk tagjainak.

Erről is tudnia kell