Háromnapos programsorozattal ünnepeltek Ordason

szeptember 02 2023
Augusztus 25-26-27-én, péntektől vasárnapig zajlottak a falunapi programok, amelyek keretében átadták a település kitüntető díjait is.

A falunap újdonsága volt, hogy Ordas idén született lakóit - szám szerint  tizenkettőt - és édesanyáikat Szabó Zsolt polgármester a falu nyilvánossága előtt, a színpadon köszöntötte.

A szombat déli közös ebéd előtt nyílt meg az idén huszadszor megrendezett Ordasi Képzőművészeti Alkotótábor képeiből berendezett kiállítás, melyről Zsigmond Enikő, az alkotótábor munkájában alkotóként is részt vevő szervező mondta el videóban az alkotótáborral kapcsolatos tudnivalókat a KALOhírek hírportálnak.

Ordas község 2023. évi kitüntetettjei

A falunapok keretében adják át a község elismerő kitüntetéseit.
Elismerésben részesült, mellé ajándékot és virágcsokrot kapott:

 

  • Czabainé Csada Márta jegyző asszony, aki negyven éves munkaviszony után vonult nyugállományba, és több mint negyed évszázadon keresztül szolgálta Ordas községet.
  • Kozákné Szentgyörgyi Ilona, szintén negyven éves pedagógusi munkássága nyomán részesült elismerésben, amelyből több mint 30 évet az ordasi iskolában tanított, és volt az iskola igazgatója, illetve tagintézmény-vezetője.
  • Zsigmond Enikő, aki a most megnyílt kiállítással a falunapok értékét is növelő képzőművészeti alkotótábor résztvevője és szervezőjeként szerzett érdemeket.


Forrás: KALOhírek

 

Erről is tudnia kell