Három fesztivál is várja idén a kalocsaiakat

április 06 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
Sajtótájékoztatón ismertették a város idei évi nagy rendezvényeit.

– A pandémiás időszak után, 2022-ben is egyre színvonalasabb, egyre jobb programok voltak a városban, ezt a lendületet 2023-ban sem fogjuk elveszíteni – ezzel a gondolattal nyitotta a március 27-i sajtótájékoztatót dr. Filvig Géza polgármester, hangsúlyozva, hogy a jelenlegi nehéz, rezsiválságos időszakban is fontosnak tartják a színvonalas programok szervezését.

A polgármester kiemelte, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Kalocsán szervezi meg országos találkozóját, ami visszaigazolás a város számára, hogy jó irányba halad Kalocsán a kulturális élet és a programszervezés, azonban a legfontosabb visszaigazolás a kalocsai emberek jelenléte a programokon.

Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. (KIKK) ügyvezető igazgatója aláhúzta: ahogyan eddig, úgy ezután is az a legfontosabb, hogy a kalocsai emberek kulturális igényeit kielégítsék, a programokat pedig igyekeztek úgy összeállítani, hogy minden korosztály találjon kedvére való lehetőséget.

A gyerekeknek húsvétváró rendezvénnyel, a színházkedvelőknek pedig egy monodrámával és egy vígjátékkal is készülnek tavasszal. A május elsejei retró majálison Peter Šrámek is színpadra lép az Érsekkertben, ahol egy jótékonysági motoros programot is tartanak majd a Kék Lovagok közreműködésével a nyár során.

Három fesztivál várja idén a kikapcsolódni vágyókat: május végén a Pünkösdi Népművészeti Fesztivál, június elején a Kék Madár Fesztivál, szeptemberben nyolcadikán pedig a Paprikafesztivál kínál tartalmas programokat. Utóbbin a Magna Cum Laude és a Republic is színpadra lép, de a Paprikás Ételek Baráti Főzőversenyére is sor kerül – osztotta meg a KIKK ügyvezetője.

Májusban, júniusban és augusztusban összesen nyolc szabadtéri minikoncerttel is készülnek a sétálóutcán, júniusban pedig az Ünnepi Könyvhétre is sor kerül, emellett megünneplik majd az idősek világnapját, és kulturális rendezvényekkel készülnek az adventi időszakra is.

 

Erről is tudnia kell