A tavaly még NB II-es Mizse KC volt a kalocsai lányok edzőpartnere

augusztus 25 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Az idei őszi bajnokságra hangolódás első előkészületi találkozóját játszotta augusztus 16-án a Kalocsai KC megyei első osztályban szereplő női együttese, ahol ellenfele az NB II-től visszalépő Mizse KC hölgykoszorúja volt.

A szparingtalálkozó előtt a szurkolók új arcokat véltek felfedezni a mieink soraiban, de igaz, távozókat is. Az új bajnoki évadra készülés első edzőmérkőzésén azért voltak jelentős változások is. Például nagyszerű kapusaunk közül Holló Biankára sikeres egyetemi felvétele miatt nem számíthat Dávidházi edző, míg másik hálóőrünk Rokolyáné Ilyés Valentina súlyos térdsérülése miatt dőlt ki a sorból.
Tehetséges, balkezes fiatal játékosunk, Horváth Sára - aki több poszton is bevethető-, Vácra igazolt, Shucz Diána, a másik tolnai amazon pedig Mayer Vanda. Valamint hozzánk szeretne igazolni a Hajdúság fővárosából, Debrecenből a beálló Kovács Napsugár is. Nos, ezeknek a változásoknak a tükrében fogadtuk augusztus 16-án a Lajosmizseiek ötödik helyen végzett NB II-es társulatát, akik ősztől majd a vármegyei első osztályú mezőnyt erősítik.

A Dávidházi tanítványoknak ez volt az idei első előkészületi találkozójuk, ám ami talán már nem is meglepő, majdnem komplett csapattal tudtak meccselni. Talán csak Horváth Gabi és a fent említettek hiányoztak a mieink soraiból, így nem is olyan meglepő, hogy magabiztos játékkal nyerték az őszi szezonra hangolódás első előkészületi találkozóját.
Igaz, a védekezésünk még messze nem állt össze - nehéz volt még a visszarendeződés, de a támadásaink befejezésébe is többször belerontottunk.


Forrás: Tamás Ferenc


Szerencsére az alkalmi játékvezető, Buzogány Szabolcs kézben tartotta a mérkőzést, példa erre, hogy sem a játékosok, sem pedig az edzők nem kommentálták ítéleteit. A mieink aztán mindkét félidőt három góllal nyerték, amely így elsőre több mint bíztató volt a szurkolók körében. Horváth Fanni, Papp Renáta, Lakatos Ramóna, Doszpod “Ada” és Torgyik Rita is a tőlük már elvárható szinten tette a dolgát, de a fiatal Szabadi Rita, vagy a tolnai lányok is sikeresen mutatkoztak be, főleg a kapuban Shucz Diána.
Igaz, messze még a bajnoki rajt, ám a bíztató bemutatkozás, valamint a Nemesnádudvarról érkező hírek, miszerint meggyengültek, talán már a 2023/2024-es szezonban predesztinál bennünket arra, hogy ebben az évadban nagyobb szerencsével járjunk a  bajnoki rájátszás során.

Kalocsai KC - Mizse KC 35-32 (17-14)
25 néző, vezette: Buzogány Szabolcs
Kalocsa: Deák M.-Czuczu A.1, Papp R.4, Doszpod A.6, Dávidházi-Alföldi B.4, Horváth F.7, Bors R.1.
Csere: Mayer V.2, Lakatos R.2, Kovács N.1, Szabadi R.5, Tóth G.1, Mészáros (k.), Schucz D. (k.), Szabadi I.1.
Edző: Dávidházi Sándor

Az eredmény alakulása: 8.p.: 4-4, 11.p.: 6-6, 16.p.: 10-9, 22.p.: 13-9, 25.p.: 14-10, 28.p.: 16-12, 35.p.: 22-15, 38.p.: 24-19, 44.p.: 27-21, 50.p.: 28-22, 54.p.: 33-28.
Hétméteresek: 4/4, illetve 5/4. Kiállítások: 2, illetve 0 perc.

 

Erről is tudnia kell