Dobray Sarolta „igaz meséit” is megismerhették a kalocsai Ünnepi Könyvhéten

június 12 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
Változatos programokkal várta az érdeklődőket a tizedik kalocsai Ünnepi Könyvhét június 5. és 10. között, amelynek csütörtöki napján Dobray Sarolta: Beűzetés a Paradicsomba – Igaz mesék című könyvét is bemutatták.

Az Ünnepi Könyvhetet hétfő délelőtt dr. Körmendy Szabolcs önkormányzati képviselő nyitotta meg a Negyvennyolcasok terén felállított színpadon, ahol a nap során számos program várta a gyerekeket: műsorral készültek a Csokonai óvoda Nyuszi csoportosai, majd Mosolyfakasztó gyermekkoncertre hívta az óvodásokat Szabó Mátyás zenész, zenepedagógus. A koncertet követően Vácz Péterné interaktív mesejátéka következett, majd a Mandula Színház két zenés mesejátékkal készült. A napot Szabó Mátyás verskoncertje zárta.

Június hatodikán, kedden elkezdődött a Keresd a könyvet! játék, amelynek keretein belül öt napon keresztül feladványokkal várták a játékos kedvű olvasókat. Délután megnyitott a Baba-mama Klub, ahol a képernyőhasználat hatása a beszédfejlődésre volt a téma.

Csütörtök délután egy tartalmas könyvbemutató és beszélgetés várta az érdeklődőket: Dobray Saroltával, a Beűzetés a Paradicsomba szerzőjével Koronczay Lilla, a Nők Lapja újságírója beszélgetett.A kötetet többféleképpen lehet definiálni: riportkötet, novellák, vagy ahogy az alcím is mutatja: igaz mesék. Egy biztos, hogy szívig hatoló minden egyes történet, amelyet olvashatunk a lapokon” – emelte ki köszöntőbeszédében Csikós Marianna, a könyvtár igazgatója.

Dobray Sarolta harmadik kötete 25 riportot foglal magába, amelyek a Nők Lapja oldalain jelentek meg. A könyvbemutató résztvevői nemcsak a történetek mögé nyerhettek betekintést, hanem számos személyes történetet is hallhattak a szerzőtől, továbbá a riportírásról is többet tudhattak meg a beszélgetés során.

A programok sora szombaton Ribizli bohóc zenés vers-színházával folytatódott, az Ünnepi Könyvhetet pedig a Don Quijote-szindróma előadás zárta a Kalocsai Színházban.

Erről is tudnia kell