A banki online csalásokra hívja fel a figyelmet a rendőrség

november 02 2023
Helyi, vármegyei és országos szinten is magas a banki online csalások száma – mutatott rá Répási Tamás Károlyné. A Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója kiemelte: a bankok sosem kérnek kártyaadatokat! A rendőrség tanácsai következnek.

Súlyos gondot jelentenek azok az internetes csalók, akik kártyaadataink megszerzésére törekednek. Nemcsak országosan látják, hanem helyi szinten is tapasztalják mindezt a Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai."– hangsúlyozta Répási Tamás Károlyné a Kalocsa TV-nek. A bűnmegelőzési főelőadó kiemelte:

senkinek ne adjuk meg kártyaadatainkat,

továbbá amennyiben ilyen hívást kapunk, válaszoljuk azt, hogy inkább bemegyünk személyesen és ott fogunk a problémára rákérdezni. Érdemes óvatosnak és tudatosnak lenni e mellett az egyik legnépszerűbb közösségi oldal használtcikkek eladására-vételére létrehozott felületén is.

Informálódjunk, és legyünk körültekintőek vásárlás előtt, amennyiben pedig lehetőség van, ellenőrizzük az eladót, illetve megoldás lehet, ha személyes átvételt kérünk."- mondta a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója.

 

 

Erről is tudnia kell