A drogokról másképpen – rendhagyó, szókimondó előadással várta a fiatalokat Marosi Antal Kalocsán

december 08 2023
Címkék
A Kalocsai Rendőrkapitányság szervezésében megvalósuló előadáson többek között a drogok veszélyeiről és a kábítószerekkel kapcsolatos marketing-imázsról is beszélt a résztvevőknek Marosi Antal.

Szókimondó, lényegre törő és hasznos tanácsokban gazdag előadással várta a megjelent fiatalokat és felnőtteket november harmincadikán, csütörtökön Marosi Antal az Eperföldi Sportiskolai Általános Iskolában, a Kalocsai Rendőrkapitányság szervezésében.

Egy nagyon jó előadót találtunk Marosi Antal személyében, ő már bizonyított, több rendőrkapitányságon tartott már hasonló előadást. Aki itt van, az szerintem nem fog csalódni, ugyanis pont a szókimondás a lényege, ez fogja majd magával ragadni a fiatalokat.”- mutatott rá Bóbis Attila rendőr alezredes, aki a program kezdetén személyesen köszöntötte a megjelenteket. A Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője örömét fejezte ki, hogy Maros Antal azzal nyitotta az előadást, hogy amit itt hallanak, vigyék haza a szüleiknek is.


Bóbis Attila aláhúzta: a drog olyan probléma, amellyel mindenki találkozhat, és sajnos itt van köztünk – ezen káros szenvedély elleni harc összetett probléma, így összefogással lehet csak eredményt elérni. A rendőrség két módon kapcsolódik be a kábítószer elleni harcba: az elején, a megelőzéssel, illetve a legvégén, amikor a szankcionálásra kerül a sor.

Azt kell elérni a megelőzéssel, hogy ehhez a második, utolsó szakaszhoz ne jussanak el, hogy ne legyen fogyasztó. Mert ha nincs fogyasztó akkor nem lesz majd értékesítő, terjesztő, mivel nem lesz kinek eladni.”– fogalmazott Bóbis Attila.

Erről is tudnia kell