Remélhetőleg lezárult számunkra az eredménytelen tavasz?

június 28 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Pedig nyertünk Kunbaján, a Jankovác, a Félegyháza, a Harta, a Kiskőrös ellenében is és mégis tele vagyunk keserűséggel a Kalocsa 2022/2023-as bajnoki menetelése láttán, amelyet a tavasz felejthető produktuma - 20 százalékos csapatteljesítménye-, csak még markánsabbá tett játékos és szurkoló számára.

Igaz, régi szabály, hogy a győzelmeket nem illik magyarázni, csak egyszerűen örülni kell neki és belátni, hogy ha nem tudjuk a csapatot megerősíteni, akkor várhatunk a csodákra. Sajnos mindenki azzal a vízzel főzhet, ami jut neki… Igaz, már az öreg Marx is megmondta, hogy a lét határozza meg a tudatot, csak éppen azt nehéz belátnunk, hogy egy 16000 fős város, mint Kalocsa, miért nem áldoz többet a labdarúgására? Igaz, nagy egyenetlenségek mutatkoztak játékosaink teljesítményében, jóllehet, Rideg Laci személyében több találkozónkon is nevesíteni tudtuk a csapat legjobbját, ám rajta kívül alig találunk igazán kiemelésre méltó játékostársat. Talán házi gólkirályunk, Farkas Szabi játékán még érződött a felkészülés hiánya, többször is alulmaradt a labdaszerzéseinknél a párharcok megvívásában, igaz, mindezt ellensúlyozta remek rúgótechnikájával, mértani pontosságú keresztlabdáival és indításaival.

De mindezt összevetve: kicsit szín nélkül játszottunk a tavasz során, nem is volt talán igazi fazonja csapatjátékunknak és nem is találtuk meg csapatunk karmesterét. Természetesen azért azt sem szabad elfelejtenünk, hogy ez a csapat szinte a semmiből állt össze, ám ez sem lehet indok arra, hogy csupán egyszer sikerült nyernünk a tavasz tizenhárom találkozója során. Nem volt feljutó és kieső sem, így az esélytelenek nyugalmával készülődhetünk a folytatásra. Ha egy jó felkészüléssel és az előkészületi találkozók során szerzett tapasztalatainkból profitálni tudunk majd, akkor elindulhatunk felfelé, no meg természetesen ha az erősítéseink is realizálódnak a nyár során…, ha azok tényleg erősítést jelentenek majd csapatunk életében.

A csapat július 11-én kezdi majd a felkészülést - mintegy féltucat edzőmeccset tervezett Kohány edző a program szerint, amelyek még egyeztetés alatt állnak a pontos időpontokat tekintve.
Reméljük, hogy a mieink közül mindenki átérzi majd, hogy ismét egymásra találjon csapat és közönsége és újra a régi idők fociját idéző gyorsabb és átgondoltabb futballal örvendeztetjük meg közönségünket. Bízzunk tehát a kilábalásban, az összetartozás erejében, a győzelmekben.
Többet úgysem tehetünk mi szurkolók, akik jelenlétükkel demonstrálunk szeretett csapatunk mellett.

 

Erről is tudnia kell