Új vezető irányítja Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje intézményt augusztus közepétől

július 17 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Címkék
2023. augusztus 16-tól 2028. augusztus 15-ig, azaz a következő öt évben Szabóné Juhász Ildikó, Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje Csokonai utcai Tagóvodája eddigi vezetője irányítja az önkormányzat legnagyobb intézményét – hirdette ki dr. Filvig Géza polgármester a képviselő- testület zárt ajtók mögött meghozott döntését a grémium július 17-i ülésen.

Ám mielőtt a közérdeklődés homlokterében álló témában a bejelentés elhangzott, a polgármester azt kérte, hogy a jelen lévő - a 40 éves szolgálati viszonnyal járó kedvezményt igénybe véve nyugdíjba vonuló -Katus Györgyné vezetői, óvodapedagógusi munkáját a képviselők tapssal ismerjék el.

A tetszésnyilvánítás elcsendesedése után a városvezető azzal folytatta: vezetői posztra kiírt pályázaton Rakovics Brigitta, a Petőfi Sándor utcai Tagóvoda vezetője és Szabóné Juhász Ildikó, a Csokonai utcai Tagóvoda vezetője indult. Mindkét pályázó vezető-helyettesi feladatokat is ellátott. A bizottságok javaslatainak meghallgatása után a képviselők egyhangú szavazással Szabóné Juhász Ildikó vezetői megbízását támogatták, így 2023. augusztus 16-tól 2028. augusztus 15-ig Szabóné Juhász lldikó vezeti a tagóvodákból és a bölcsődéből álló intézményt.

A polgármester gratulált az újonnan megbízott vezetőnek, majd mindkét pályázónak további sikeres munkát, jó együttműködést kívánt a jövőre nézve.

A napirend zárása után villáminterjút készítettünk Szabóné Juhász Ildikóval, aki elmondta:

Természetesen izgalommal vártam a döntés végeredményét, hiszen az ugyancsak tagóvoda vezető Rakovics Brigittát felkészült, jó szakembernek tartom. A szakmai munkát tekintve „mindketten oda tesszük” magunkat, mindketten tudásunk legjavát adjuk. Ebből kiindulva bármennyire is bizakodtam, azért meglepetésként ért a döntés, ami elsősorban az irányomban tanúsított bizalom miatt tölt el örömmel. Erre a bizalomra szeretnék majd a következő öt évben rászolgálni.”


Arra a kérdésre, milyen elképzelései vannak a közeljövőre nézve, Szabóné Juhász Ildikó kifejtette:

A megbízásom mindenképpen kihívásokkal kezdődik, hiszen július 15-én hatályba lépett az úgynevezett státusztörvény, mellyel kapcsolatban bőven lesz teendő. Szerencsére a törvény csak fokozatosan lép hatályba. Az új törvényi rendelkezéseknek való megfelelésen túl más területeken is vannak újító elképzeléseim. Például a dokumentációk elkészítése terén a digitalizációnak szeretnék nagyobb teret adni, ugyanis ez jelenleg csak részben elektronikus, nagyobb részt papír alapú. Ezen az arányon a tényleges óvodapedagógusi munka időkeretének növelése és annak hatékonyabbá tétele érdekében szeretnék változtatni. Állandóságot mutat majd a munkánkban, hogy minden erőfeszítésünkkel továbbra is a kalocsai kisgyermekes családok érdekeit fogjuk szolgálni. Összességében és ebben a munkában is Rakovics Brigitta kolléganőmre, mint a helyettesemre kívánok támaszkodni, azaz az óvodavezető helyettesi feladatokkal kívánom megbízni, rá mint a „jobb kezemre” számítok” - zárta az interjút a Szabóné Juhász Ildikó, Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje új intézményvezetője.

Erről is tudnia kell