Idény eleji játék, egy-két szép megoldással

július 24 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Július 22-én, szombaton, a Tolna vármegyei Bölcskén futballmatinén járt az Anda Kalocsa FC megyei I. osztályú társulata, ahol 2-1-es vereséget szenvedett, egy erősen “ikszes” találkozón.

Igaz, kétszer is a házigazda Bölcske SE került előnybe, ám a mieink is vezettek néhány oktatófilmbe illő, veszélyes támadást.

Már rögtön az elején, úgy az 5. perc környékén egymásra vártak védőink, amikor a szemfüles Radenbücher egy kiugratás után Vatai mellett behelyezte a kapunkba a labdát (1-0).

A 12. percben Matos Martin viharzott el a bal oldalon - Tóth Levi remek kiugratásával - és pazar beadásából Varga Stefano emelt fölé az ötösről, ajtó-ablak helyzetben. Nos, erre utaltunk sportjegyzetünk címében is, hogy szép megoldásokat láthattunk a mieinktől a szezonnyitó előkészületi találkozón. A második ilyen akciónk az volt, amikor a nagy kedvvel játszó, labdaéhes Farkas Szabi a leshatárról kilépve “leültette” védőjét, ám a kétségbeesett hálóőr kezébe gurította a labdát (ebben bizony a gól is benne volt - A szerk.). Történt mindez a 21. percben és a házigazdák sem akartak ezekről lemaradni. A 25. percben egy jobb oldali beadást Miholics csúsztatott fejjel Vatai kapujára, ám a mi portásunk is a helyén volt. Aztán jött Varga Stefano egyenlítő gólja, amelyet a “gólvágónk” a lábak erdejében gurított a Bölcske ketrecébe (1-1).

A fordulás után Kohány edző még csupán egyet cserélt, amikor a visszatérő új igazolásunkat Tamás Benit, Lakatos-Lengyel Marci váltotta. Aztán sorra jöttek a cseréink, Kohány mester bátran nyúlt a “Méhecskés” fiatalokhoz, amikor a 75. perc környékén Farkas Zalán “firkálta meg” a bölcskei védőket, majd kiszorította helyzetből, szinte “Sándor-szögből” a rövid saroknál álló kapuba lőtte a labdát. Majd ismét Rodenbücher szemfüles góljának tapsolhatott az a pár hazai néző, aki kilátogatott a találkozóra (2-1).


Bíztató volt a csapatjátékunk, a csapatrészek közötti összhang ugyan még pallérozásra szorul, ám az érkező újakkal erősödik a csapat és ez már most látható volt, hogy ezzel ütőképesebb lesz a csapatjátékunk is.

Bölcske SE - Anda Kalocsa FC 2-1 (1-1)
Vezette: Nagy Lajos
Anda Kalocsa FC: Vatai A.-Katus Z. (Tamás Z.). Rideg L., Tamás B. (Lakatos-Lengyel M.), Busa D.-Tóth K., Tóth L. (Tamás B.) - Farkas Z. (Tóth Z.), Farkas Sz. (Salacz L.), Matos M. (Bányai E.) - Varga S. (Tapolcsányi D.)
Edző: Kohány Balázs

Folytatás július 29-én, szombaton 17 órai kezdéssel Dusnokon, ahol a vármegyei másodosztály Déli csoportjának egyik élcsapata, a Sáfrán Ferenc edzette tizenegy lesz majd a mieink ellenfele.

 

Erről is tudnia kell