Kalocsán kezdődött az agrár országjárás – Városunkba látogatott és tartott előadást dr. Nagy István agrárminiszter

Fordulat előtt Európa agrárgazdasága: kihívások, döntések és válaszok címmel, mintegy kétszáz gazdálkodó előtt tartott előadást dr. Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége által rendezett szakmai fórumon a városházán. A Kalocsán, február 19-én kezdődött agrár országjárás hazánk további 69 településén folytatódik.

Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága elnöke, Gáspár Ferenc, a NAK Bács-Kiskun Vármegyei elnöke és dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere fogadta dr. Nagy István agrárminisztert Kalocsán, melyet követően sajtótájékoztatón tartottak a média képviselőinek.


Gáspár Ferenc  kifejtette: a fórumok fő célja a gazdák tájékoztatása az aktuális információkról, a második félévi pályázati lehetőségekről, egyfajta tudás átadás, és hogy hasznos eszmecsere valósuljon meg.
A kormány stratégiai partnerként tekint a gazdálkodókra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy tavaly rekordnak számító, összesen több mint 1300 milliárd forint támogatáshoz jutottak hozzá az ágazat szereplői. A sajtótájékoztatót követően elkezdődött a szakmai fórum, melyen elsőként Gáspár Ferenc köszöntötte a megjelenteket, bemutatva az agrár országjárás célkitűzését, majd dr. Filvig Géza és Font Sándor osztotta meg gondolatait, melyet követően dr. Nagy István agrárminiszter tartotta meg előadását a mintegy kétszáz megjelent érdeklődő előtt.

Erről is tudnia kell