A Bács megyei gárdák kupa ellenfelei

július 27 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
A Bács-Kiskun Vármegyei csapatnak nem kell majd utaznia, mind az öt csapatunk hazai környezetben játszhat majd az augusztus 5-6-i első fordulóban a továbbjutásért. A Kecskeméti LC az FK 1889 Szeged-SZEOL együttesével mérkőzik, míg a Bajai LC a fővárosi XV. kerületi Issimo SE csapatát, az Apostag SE pedig a Makó SE-t látja majd vendégül.

Mint köztudott, ebben a körben még csak az NB III-as és a vármegyei osztályokból állva maradt gárdák lesznek érintettek, míg az NB I-es, és NB II-es Bács megyei csapataink (KTE, Tiszakécskei VLC) majd a főtáblán csatlakoznak a még versenyben lévő mezőnyhöz.

Az Anda Kalocsa FC csapatáról tudni kell, hogy még valahol április közepén, az örök vetélytárs Baja ejtett ki bennünket, amikor 2-0-ra nyertek Kalocsán, Baladin és Kerezsi góljaival.

A MOL Magyar Kupa 2023/2024-es idény első fordulójának párosításánál a rendezők figyelembe vettek bizonyos területi elveket, így a megyei továbbjutóink a Dél-Keleti csoportba lettek besorolva.

A jelenlegi párosítások közül talán a Hartának lesz a legnehezebb dolga, hiszen az ESMTK csapata az NB III. Közép csoportjának dobogósa lett a 2022/2023-as szezon végére. A Kecel FC együttesének sorsolása is talán kedvezőtlen még, hiszen ők a Szarvasi FC-t fogadják, amelyről ugyancsak jó hírek érkeztek. Igaz, a Hartától és a keceliekről is köztudott, hogy kupa specialisták, hiszen a megyei finálét éppen a Harta és a Kecel vívta, ahol a “wundermannschaff” hódította el a díszes megyei trófeát.

Sportrovatunk figyelemmel kíséri az augusztus 5-6-i játéknapok történéseit és beszámolunk majd az eredményekről!

 

Erről is tudnia kell