Hagyományteremtő tenisztábor Kalocsán

augusztus 27 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Augusztus 14-18 között, nem bentlakásos tenisztábort szervezett a Teniszegyesület Kalocsa tagsága 6-14 éves fiatalok részére, amelyet szinte tapintható módon átszőtt a szeretet és törődés, nem hiába voltak a foglalkozásvezetők zömében pedagógusok, ráadásul hölgyek és gyakorló anyák.

Az első alkalommal meghirdetett teniszoktatásra 18 fiatal jelentkezett, akik affinitást éreztek a sportág iránt, és mint a helyszínen hírportálunk megtudta, az ötletgazda Morvai Vali volt, aki maga is klubtag és teniszrajongó. Elmondása szerint bajai és halasi forrásból merített. Természetesen kellett mindehhez a klubelnök Pásti Mihály is, aki a tábor programjait koordinálta és a női szervezők kitűzött céljait teljes mellszélességgel támogatta.
a kalocsai táboroztatás “tokkal és vonóval” együtt 35.000 Ft-ot kóstált, amely tartalmazta a napi háromszori étkezést - a tízórait, a meleg ebédet a közeli Judit vendéglőben, valamint az uzsonnát -, no meg a szervezők által megálmodott napi foglalkozásokat, köredzéseket, valamint olyan kreatív programokat és csapatépítő játékokat, amelyek a teniszjáték megismerésének alapjait segítették az öt nap során.

A napirend szerint a gyerekeknek 8 és 9 óra között kellett beérkezniük, majd minden délelőtt 9-től 11 óráig a tényleges edzések zajlottak, ahol a programvezetők a játék elméleti és gyakorlati aspektusait magyarázták, illetve bemutatták egy előre elkészített tematikusan felépített program szerint.
A kétórás tréninget aztán délben a közös ebéd követte a teniszpályák szomszédjában található Judit vendéglő impozáns éttermében, majd ebéd után jött az aktív csendes pihenő, átszőve jóga, zenés pilátesz és csikung programokkal. A délutánok során aztán a játéké volt a vezető szerep a klub négy remekül előkészíett pályáján, ahol már folyamatosan pattogott a teniszlabda.


A programvezetők elmondása szerint a résztvevők egyensapkát és a tényleges játékhoz könnyített ütőket és labdákat kaptak, de azt is elmondták, hogy szinte minden klubtag segíette a tábor eredményes megvalósulását. Volt aki tudásával és szakértelmével, vagy akár édességgel, gyümölcsökkel és üdítőkkel.

A hét programjának szerves része volt az az elhatározás, hogy az oktatók “játékos totóval” is felmérték a gyerekek elméleti és gyakorlati tenisztudását, sőt a tábor pénteki napján mini versenyt is rendeztek részükre. A résztvevőket három csoportra osztották - legnagyobbak és legtapasztaltabbak; közép-haladók; és kezdők. Az egyes csoportok dobogósai a következők voltak.

A legtapasztaltabbak csoportjában: 1. Bácsalmási Péter, 2. Pécsi Bálint, 3. Jenei Csenge.

A közép-haladóknál: 1. Vajda R. Gergő, 2. Bácsalmási Dóra, 3. Szakács Ádám.

A kezdőknél: 1. Herczeg Hanna, 2. Szabadi Jázmin, 3. Lakatos Zsófi.

Az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjak átadása után aztán a résztvevő fiatalok és a programvezető felnőttek szinte közös felkiáltással vallották, hogy ”jövőre veletek ugyanitt!”, vagyis szeretnének hagyomány teremteni és visszavárják a fiatalokat, mint ahogyan a környező városaink közül Baján vagy Halason már évek óta gyakorlattá vált.

 

Erről is tudnia kell