Megerősíti partnervárosi kapcsolatát Kalocsa és Kirchheim unter Teck – Négytagú delegáció érkezik pénteken

Kalocsa a rendszerváltozás időszakában, 1990-ben a két település sportolói, magánszemélyek között kialakult barátságot hivatalosan is partnervárosi rangra emelte a németországi Baden-Württemberg tartományhoz tartozó Kirchheim unter Teck várossal. Pünkösdkor ezt a 33 éves testvérvárosi kapcsolatot erősítik meg ünnepélyes keretek között, az érsekkerti nagyszínpadon.

Mint emlékezetes, az eltelt 33 évbenszámos találkozó jött létre a két város vezetése és civil szervezetei között. A megállapodás 20. évfordulójához kapcsolódó ünnepségsorozat keretében Angelica Matt-Heidecker főpolgármester asszony és Török Ferenc polgármester írta alá a két település közötti testvérvárosi kapcsolatot megerősítő díszokiratot.

A Covid világjárvány következtében a 30 éves jubileumot nem tudták megünnepelni a városok, de a veszély elmúltával újra ünnepélyesen kinyilvánítják, hogy a partnervárosi kapcsolatot a jövőben is fenn kívánják tartani. Ehhez kínál méltó lehetőséget a Kalocsai Pünkösdi Népművészeti Fesztivál, amelyre pénteken Kalocsára érkezikdr. Pascal Bader főpolgármester,Heinrich Brinker, Dieter Hoff és Sabine Lauterwasser városi tanácsosok.

A négytagú delegációt dr. Filvig Géza polgármester szombaton 10 órakor fogadja a városházán, majd egy sétát tesznek a városban. A partnerszerződést megerősítő okirat aláírására vasárnap 16:30 órakor kerül sor az érsekkertben, a szabadtéri színpadon, ahová a menettáncról érkeznek be a talpig népviseletbe öltözött kalocsai és környékbeli tánccsoportok.

Az eseményen Kirchheim unter Teck főpolgármestere is köszöntőt mond. A német vendégek hétfőn délelőtt kalocsai múzeum látogatáson, majd budapesti városnézésen vesznek részt, a gépük a fővárosból Németországba az esti órákban indul. 

 

Erről is tudnia kell