Befejeződött a fűszerpaprika betakarítása

A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. vezérigazgatója elmondta, a tavalyinál jóval kedvezőbb időjárási viszonyok, a sok napfény, a kellő mennyiségű csapadék, és hogy szinte valamennyi paprikaföldet öntöztek, az elmúlt évinél jobb minőségű és nagyobb mennyiségű termést eredményezett.

Befejeződött a fűszerpaprika 2023. évi betakarítása, melyről Németh József, Kalocsa város legnagyobb építményadó befizetőjének, a számos országba is exportáló Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. vezérigazgatója osztotta meg tapasztalatait és gondolatait a Kalocsa TV-vel.


A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. nem csak a paprikájáról, de a fűszerpaprika-keverékeiről, savanyúságairól, ezek mellett a ketchupjáról, mustárjáról, majonézéről is ismert, azonban Németh József elmondta: ebben már nem nagyon jeleskednek, ugyanis sajnos a savanyúság kínálat a magyarországi áruházláncok polcain zsugorodik, azokról egyre kevesebb terméket lehet a hozzájuk hasonló nagyüzemektől megvásárolni. Azonban hozzátette: a nyers fűszerpaprika betakarításakor ők is eltesznek sóval és egyebekkel tartósított alapanyagot, és ebből zömmel hordós, illetve vödrös termékeket állítanak elő. Ezt követően pedig aláhúzta: a kalocsai paprika helyzete stabil.

Erről is tudnia kell