Ballagás 2023 – Szombaton búcsúztak az alma matertől a Szent István Gimnázium végzősei

május 11 2023
Szerző
Illés György
Az Érsekkert árnyas lombjai alatt a gimnázium végzős házi költőjének versével indult az ünnepség, szép, kora nyárias időben.

Május 6-án, szombaton az ünnepség irodalmi felütéseként Kiss Ábel 12.B osztályos tanuló saját versével búcsúzott az iskolától.

A továbbiakban a 11. évfolyamosok nevében Máté Emma búcsúzott a ballagóktól, akiknek nevében Holló Bianka 12.C osztályos tanuló szólt tanáraikhoz, diáktársaikhoz. Megszólította a végzős évfolyamot is, hangsúlyozva a gimnáziumi évek meghatározó voltát a személyiségük fejlődése és tudásuk gyarapodása szempontjából.


A továbbiakban átadták az iskola zászlaját, majd Perity Lajos intézményvezető osztotta meg ünnepi gondolatait.

Az igazgató felidézte, hogy a koronavírus-járvány miatt 167 napon át online oktatás folyt, ami mindenki életére nagy hatást gyakorolt. Utána a közösségi élet nagy lendülettel éledt újra, ami a most búcsúzó évfolyamot kiemelkedően jó közösséggé kovácsolta.
A ballagók tarisznyáit az igazgató jelképesen erkölcsi útravalóval és bátorító üzenetekkel töltötte meg, majd az iskola nevelői kollektívája nevében elmondott búcsúzó szavai után számos végzős diákot részesített elismerésben és jutalomban.


AZ ISKOLA LEGMAGASABB ELISMERÉSÉT JELENTŐ SZENT ISTVÁN-PLAKETTET KIS ÁBEL, MÁTÉ ÁRPÁD BENEDEK ÉS HOLLÓ BIANKA VEHETTE ÁT.

A ballagási ünnepség után az alma matertől búcsúzók fogadták szeretteik gratulációit és virágait.


Kattints IDE a KALOhíreken megjelent fotógalériás cikk megtekintéséhez!

 

Erről is tudnia kell