Idén is gyerekek tervezik a Kék Madár Fesztivál kitűzőit

május 13 2024
A Kék Madár Fesztivál Kalocsán immár 32. alkalommal kerül megrendezésre június 14 és 16. között. Célja változatlan: a beteg gyermekek körülményeinek és kezeléseinek támogatása. A fesztivál programjain néhány éve nem belépőjegyeket, hanem gyermekrajzok díszítette kitűzőket értékesítenek az alapítvány aktivistái. A rajzpályázat május első napjaiban, ezúttal a Duna túlpartján élő paksi és dunaszentgyörgyi iskolások körében is elindult.

Híd a kultúrában címmel elindult a 32. Kék Madár Fesztivál hivatalos rajzpályázata. Az elmúlt időszakban a fesztivál szervezői 4500, kifejezetten erre az alkalomra tervezett és gyártott rajzlapot juttattak el Kalocsa illetve a környék, valamint Paks és Dunaszentgyörgy iskoláiba, és azt kérték a gyerekektől, hogy rajzolják meg a boldogság hídját, amely embereket köthet össze egymással, áthidalhat betegségeket és vezethet a művészetek felé. 

Az alapítvány támogatóinak köszönhetően, több a rajzpályázaton résztvevő diákot is díjaz majd a zsűri. Ők a fesztivál szombati napján vehetik át ajándékaikat, de nem csak ezért lesz érdemes ellátogatni aznap délelőtt a sétálóutcába - a részletekről Madura Tünde, a Kék Madár Fesztivál egyik szervezője beszélt a Kalocsa Televíziónak:

 

Erről is tudnia kell