Befejeződött az Ifjúsági Ház felújítása – 60 millió forint saját forrást biztosított városunk önkormányzata az utolsó ütemre

2020 óta 237 millió forintot fordított városunk az Ifjúsági Ház felújítására, melynek befejező, az épület külsejét érintő szakaszát, a több mint 60 millió forintból megvalósuló beruházást Kalocsa Város Önkormányzata önerőből tudta finanszírozni – emelte ki dr. Filvig Géza polgármester március 12-én tartott ünnepségen.

Az Ifjúsági Ház rekonstrukciójának befejezése alkalmából szervezett ünnepségen dr. Filvig Géza polgármester beszédében felidézte azt az időszakot, amikor a meglévő óvodák leromlott, veszélyes állapota miatt 75 óvodás elhelyezését kellett megoldani biztonságos körülmények között. A polgármester örömét fejezte ki, hogy kalocsai kivitelező nyerte el ezt a beruházást, továbbá köszönetét fejezte ki azért az összefogásért, aminek köszönhetően ezt az eredményt el tudták érni.

Szabóné Juhász Ildikó, Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje vezetője köszönetét fejezte ki a kalocsai Generál Építőipari Kft. munkatársainak, hogy a zajhatással járó munkákat – az ideiglenes óvodai funkcióra figyelemmel - a gyermekek pihenőidején kívüli időpontokban végezték.

Az ünnepségen a résztvevők betekintést nyerhettek a Ifjúsági Házba, amely kapcsán Illésné Koszta Krisztina elmondta: nagyon elégedettek a megújult épülettel.

 

Erről is tudnia kell