Megtartotta akadémiai székfoglalóját Kovács László fazekasmester

Április kilencedikén, a Pesti Vigadóban tartotta meg akadémiai székfoglalóját Kovács László fazekasmester, a népművészet mestere. A Magyar Művészeti Akadémia eseményén a Magyar Örökség-díjas Fazekas Alkotóház alapítója pályafutásának fontosabb állomásai mellett a tudásátadás és a közösségépítés fontosságára is felhívta a figyelmet.

A Magyar Művészeti Akadémia levelező tagját a Népművészeti Tagozat vezetője, a rendezvény levezető elnöke, Kékedi László köszöntötte az eseményen, amelyen Imre Károly, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat Közművelődési Intézetének nyugalmazott igazgatója mondott laudációt.

Ezt követően Kovács László akadémiai székfoglalóján a közönség elé tárta életútját, ismertetve életfilozófiáját, törekvéseit, kiemelve a hagyomány, a közösség és a tudásátadás szerepét és fontosságát. A fazekasmester előadásában bemutatta a Magyar Örökség-díjjal elismert Fazekas Alkotóházat, valamint a megvalósult rendezvényekről, Kalocsáról és a keceli virágfesztiválról is beszélt. Az akadémiai székfoglalón Kovács László családtagjai és alkotótársai mellett városunk képviseletében Simon Zoltán alpolgármester is részt vett.

 

 

 

Erről is tudnia kell