Hatszáznál több látogató volt a Múzeumok Éjszakája hat helyszínén

Szombat este több mint 600 látogató fordult meg a Múzeumok Éjszakája hat helyszínén. Legtöbben a Viski Károly Múzeum épületegyüttesében és az udvaron zajló programokra voltak kíváncsiak. A rendezvény keretében Romsics Imre múzeumigazgató a Kalocsai Múzeumbarátok Köre javaslatára Dr. Bárth János 80. születésnapjához közeledve a Pro Museo-díjat adományozott a tudós muzeológusnak.

2024. június 22-én, az év legrövidebb éjszakáján a város már kora este megtelt élettel. Leginkább a Viski Károly Múzeum előtti parkolók, a múzeumba és a Városi Galériába, a volt zsinagógából kialakított Kalocsai Képtárba igyekvő családok utaltak arra, hogy a minden korábbinál sokszínűbb Múzeumok Éjszakája 2024 kínálata felkeltette az városban és a környező településeken élők érdeklődését. A kisebbek körében a Kalocsai Kézműves Kör kézműves foglalkozása bizonyult a legnépszerűbbnek. A kör tagjainak segítségével korai kalocsai motívumokat színezhettek és a mézeskalács készítés fortélyaiból is ízelítőt kaptak. Ebben a teremben a Közösségi Régészeti Kör kiállítását is megtekinthették a vendégek.


Kicsik és nagyok a többi helyszínen is megtalálták a számukra szimpatikus programokat. Sajnos a városra 22 óra után lecsapó vihar, özönvízszerű eső az éjfélre tervezett máglyagyújtást, tűzugrást, az egyes kiállítóterek közötti gyalogos, kerékpáros közlekedést keresztülhúzta. 

Erről is tudnia kell