Cseh Tamás emlékest a Kamarateremben

február 09 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
A Tomori Pál Könyvtár magyar kultúra napján tartott programjai sorában január 22-én, vasárnap délután öt órai kezdettel id. és ifj. Papp Róbert, valamint Berta-Somogyi Lajos zenés irodalmi esttel tisztelgett a 2009-ben elhunyt gitáros-énekes, Cseh Tamás emléke előtt, születésének 80. évfordulója alkalmából.

Sokan nem is tudták, hogy a televízió Cim-cim-cimbora című ifjúsági kulturális magazinjának főcímdala is Cseh Tamás dala volt – ezzel indult a vasárnapi emlékkoncert, amelyen az énekmondó dalait városunk díszpolgára, Papp Róbert (gitár, ének) és fia (gitár, ritmushangszerek) szólaltatta meg, míg Berta-Somogyi Lajos a maga által összeállított prózai szövegek felolvasásával járult hozzá a „szellemidézéshez”.

Elhangzott Papp Róbert egy szerzeménye, a „Váróterem” című dal Cseh Tamás és szerzőtársa, Bereményi Géza azonos című művének parafrázisa is, amelynek szövegét szintén Berta-Somogyi Lajos írta.

Az emlékestet több mint százan nézték-hallgatták végig, és a Kamaratermet megtöltő közönség a produkciót végül percekig tartó vastapssal jutalmazta.

 

Erről is tudnia kell