Száznegyvenen vettek részt az első Újévi Gazdabálon

A remek hangulatú rendezvényen a gazdák mellett az agrártárca, az érdekvédelmi szervek, a járás és a város gazdasági és társadalmi életének fontosabb szereplői is megjelentek.

Egy nehéz mezőgazdasági év után és egy reményekkel teli év előtt vidámsággal teli, fergeteges gazdabál vette kezdetét január 19-én, pénteken Kalocsán a Kék-Duna Vendéglőben, ahová a díszes vendégsereget este fél héttől, több mint fél órán át várta és köszöntötte Szigeti Tamás agrármérnök, főszervező. Ahogy a KALOhírek hírportálon írják:

ez az est a jó szórakozásról, a finom ételekről, a nagy táncokról és a nagy beszélgetésekről, az egy szektorhoz, az agráriumhoz tartozásról szólt.

Megértette ezt valamennyi felkért ünnepi szónok is, akik – dr. Filvig Géza polgármester, Font Sándor országgyűlési képviselő, Cseh Tibor, a MAGOSZ főtitkára – rövid, velős köszöntőt mondtak, nem véka alá rejtve persze azokat a problémákat, amelyek a magyar mellett immár egész Európa agráriumát, agrártársadalmát érintik. Szigeti Tamás házigazdaként, a köszöntőt mondó személyek a régi barátok üdvözlése, új ismeretségek kötése érdekében járták sorra az asztaltársaságokat; ha még csak néhány szóban is, köszöntsék a Kalocsán a rendszerváltozás óta először szervezett gazdabál akkor már igencsak emelkedett hangulatú résztvevőit. 


Forrás: KALOhírek


Tombolatárgyakat közel 1 millió Forint értékben ajánlottak fel a nagyobb részt helyitermelők és kézművesek. Mivel a báli szezon messze legolcsóbb tombolajegy áraihoz annyi nyereménytárgy társult, hogy szinte roskadozott tőlük az asztal, nem is nagyon kellett biztatni senkit, hogy tombolasorsjegyet vegyen. Már csak azért sem, mert a nemes célt is szem előtt tartotta mindenki: az ebből befolyt összeg egy részét a szervezők a Kalocsai Óvodákért Alapítványnak ajánlották fel a KALOhírek szerint.

 

Erről is tudnia kell