Horrorbaleset egy osztrák síparadicsomban

december 11 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Címkék
Ausztriában egy ülőliftről egy anya és fia nyolc métert zuhantak.

Sok síelő legnagyobb félelme vált valósággá egy háromtagú osztrák család számára. A szék, amelyben a család egy sífelvonón ült, hirtelen meglazult, hátrafelé csúszott, és összeütközött a mögötte haladóval. A 38 éves anya és 11 éves fia a felvonóról mintegy nyolc métert zuhant a mélybe – közölte a merkur.de.

Súlyos baleset történt pénteken Ausztriában egy ülőliften, egy anya és fia nyolc métert zuhantak – írja a portál. A négyszemélyes szék, amelyben az osztrák nő a fiával és férjével ült, megmagyarázhatatlan okból hirtelen hátracsúszott, és a következő, üresen álló széknek ütközött – közölte a tiroli tartományi rendőrigazgatóság. A baleset Schwendauban történt.

A krone.at című osztrák lap szerint a hatóságok vizsgálatot indítottak. A rendőrség szóvivője megerősítette, hogy a baleset a Lärchwald quad ülőlift ötödik tartóoszlopánál történt 9:30 körül. A felvonó üzemeltetését egyelőre felfüggesztették.

Az anya súlyosan megsérült, miután lezuhant a felvonóról, az apa meg tudta tartani magát. A családot mentőhelikopterrel Innsbruckba szállították kórházba.

Erről is tudnia kell