Nyári lazulás a Duna mentén - a Dunamenti településeknél változatosabb helyeket aligha találhatunk a nyári pihenésre

július 03 2024
A kalocsai járás Duna-menti településeinél változatosabb helyeket aligha találhatunk a nyári pihenésre, ráadásul a fejlesztések következtében az üdülőhelyek sokkal szebb arcukat mutatják, mint amilyennek korábban láttuk azokat.

Ha kalocsaiként vagy környékbeliként szeretnénk kiszakadni a napi nyüzsgésből, és pár órát természet - és víz közelben tölteni, akkor biztosan nincs ideálisabb hely, mint a Kalocsa-Meszes Duna-part. Gyakorlatilag mindegy milyen hónapot mutat a naptár, az oda vezető, a tavaly javított kerékpárúton biciklisekkel, futókkal, túragyalogolókkal mindig találkozunk.A télen szépen megújult Duna parti étterem teraszán és bent is sok a vendég; a felszolgálók ennek megfelelően sürögnek-forognak.

Az iskolai szünidő kezdetének eltolódása, a Duna magas vízállása ellenére most már minden adott ahhoz, hogy összességében egy jó idegenforgalmi idényt tudjanak maguk mögött a vendéglátóegységek. A fajszi Duna-parton, a volt kompkikötőnél lévő Gyöngyvirág Bisztróban az üzletvezető fogadta a Kalocsa Televízió stábját.

 

Erről is tudnia kell