Ezernél több polgárőr vett részt a szelidi Vármegyei Polgárőrnapon

A Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség és Dunapataj Önkormányzata a dunapataji Szelidi-tó partján június 29-én, szombaton huszadik alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőrnapot. A magas beosztású rendőri és polgárőri vezetők részvételével megrendezett esemény ezúttal is kifejezte a polgárőrök összetartozását, bajtársiasságát.

A jubileumi Polgárőr Napra előzetesen 53 polgárőr egyesület regisztrált, közülük több mint húsz a helyszínen főzött is a tagjainak. Dusnoki Csaba, Dunapataj polgármestere köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az immár hagyományosnak tekinthető helyszínen, Dunapataj-Szeliden ünnepelhetik a vármegye polgárőrségének sikereit. Mint elhangzott: külön öröm, hogy az ifjú polgárőrök közül is sokan jelen vannak, hiszen ők képviselik a jövőt és a folytonosságot.

Font Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében méltatta a polgárőrök önfeláldozását, akik a hivatásos szervekkel együttműködve azért dolgoznak, hogy ne legyen baj hazánkban.

A köszöntők után kitüntetéseket, illetve szolgálati járműveket, gépkocsit, robogókat adtak át, majd kulturális műsor, kutyabemutató, főzőverseny, veterán autó bemutató, a szelidi strand ingyenes igénybevétele színesítette a délutáni programot.

 

 

Erről is tudnia kell