Közel 50 millió forintból újult meg az iskola Dusnokon

A Magyar Falu Program keretében, a tankerület koordinálásával közel 50 millió forintos fejlesztés valósult meg Dusnokon, melynek köszönhetően az iskola homlokzatának szigetelése és nyílászáró-cseréje is megvalósult. A beruházást – melynek részeként egy okostantermet is kialakítottak – március 27-én adták át.

A Himnusz elhangzását követően az iskola énekkara tavaszi dalcsokorral köszöntötte a vendégeket az ünnepségen, ahol elsőként Maruzsa Zoltán szólt a megjelentekhez. Az államtitkár aláhúzta: jelentős lépéseket tesz a kormányzat a pedagógusokért, amely a felvételi számokban is látszik, ugyanis növekedett a képzések népszerűsége. Maruzsa Zoltán az infrastruktúrai fejlesztések fontosságára és az elért eredményekre is rámutatott, kiemelve a Magyar Falu Programot.

A 4.A osztályos tanulók előadása után Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, Péterffy Balázs szakmai elnökhelyettes, majd Sárosi Magdolna tankerületi igazgató és Mindszenti István, a település polgármestere, Gorbay-Nagy Tihamér igazgató beszédét 
követően Kiss József plébános megszentelte az iskolaépületet, majd az ünnepélyes szalagátvágás után a vendégek megtekintették az épületet.

 

 

Erről is tudnia kell