„A világ elment Kalocsa mellett!” – Bolvári Ferdinánd polgármesterjelölt is bemutatta programját

Május 27-én, hétfőn délelőtt programbemutató sajtótájékoztatót tartott Bolvári Ferdinánd, a Békés Kalocsáért Egyesület polgármesterjelöltje. A program fő tartópilléreit, mint például a belvárosi közlekedési rend változtatására tett javaslatokat, a Honvéd Liget és a Hunyadi projekteket, és az idegenforgalom fellendítése érdekében tervezett elképzeléseket ismertették most a nyilvánossággal, de mint elhangzott, terveiket nyomtatott formában is minden háztartásba eljuttatják.

Bolvári Ferdinánd hétfői programismertető sajtótájékoztatóján először azt vázolta fel, milyen problémákat lát Kalocsa életében a Békés Kalocsáért Egyesület. A jelölt szerint szemléletváltásra van szükség. Kalocsa kitörési lehetőségét ők a szolgáltató szektorban, azon belül is a piaci alapon működő idősellátásban, valamint az idegenforgalom fellendítésében, a város fiatalok számára vonzóvá tételében látják. 

Terveik szerint több kisebb forgalomtechnikai módosítással csillapítanák a belváros szűk utcáin átmenő forgalmat, rendeznék a Szentháromság tér körüli közlekedést és visszaszereznék a jelenlegi városvezetés által az államnak adott utakat. 

Ezeken túl egy átfogó városfejlesztési, közlekedési stratégia dolgoznának ki, amelynek része lenne egy északi elkerülő út és az ipari parki elkerülő út meghosszabbítása a Bátyai útig. A program bemutatásának zárásaként Bolvári Ferdinánd kiemelte, hogy a Hunyadi Kollégium épülete nem lesz eladó, önkormányzati tulajdonban marad, és egy helyi öregdiákokból és kollégistákból álló alapítvány üzemeltetné, amelynek létrehozását magára vállalná.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a Békés Kalocsáért Egyesület programját nyomtatott formában minden háztartásba eljuttatják.

 

Erről is tudnia kell