Új csoportba sorsolták férfi kéziseinket

augusztus 06 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Július 24-én, hétfőn este a Városi Sportcsarnok arénájában megkezdte a 2023/2024-es bajnoki évadra készülését a Szvétek Balázs edzette Kalocsai Kézilabda Club NB II-es férfi gárdája, amely a Kézilabda Szövetség Versenybizottsága döntése értelmében az “F”-csoport nyolccsapatos mezőnyébe nyert besorolást.

Így, Dél-nyugatról új csoportba kerültek a Szvétek tanítványok, ráadásul teljesen új ellenfelekkel ismerkedhet edző, játékos és szurkoló. Végre, hosszú évek után a Duna mentére kerültek a mieink - kevesebbet fognak utazni és talán költségkímélőbb is lesz az előzőnél, arról már nem is beszélve, hogy a lassan már unalmassá váló, a szurkolók által is jól megismert évtizedes ellenfelekkel meccseltek - Siklós, Mecseknádasd, Nagyatád, Nagykanizsa, Hőgyész -, ahol a szurkoló is ismert már minden kapust és edzőt.

Az új csoportunkat pedig mindannyiunk számára ismeretlen ellenfeleket és együttesek alkotják. A hét ellenfelünk létszáma már azt is meghatározza, hogy rövidebb lesz az őszi etap, de ennek megfelelően a tavaszi szezon is. A bajnoki küzdelmek szeptember 9-én, szombaton kezdődnek a Szvétek bandérium számára. De nézzük, kik is lesznek a Kalocsai KC csoportbeli ellenfelei?

1. Budai Farkasok - Rév U21: A felnőttek tavaly NB I-esek voltak, a junior csapatuk pedig megnyerte a bajnokságát. Nos, ők lesznek majd a mieink ellenfelei. A hírek szerint ide igazol majd legtehetségesebb fiatal játékosunk, Kovács Ákos is, aki a Buzogány csapat gólgyárosa és az U20-as Kelet csoport gólkirálya is volt.

2. Csepel DSE:  Mint a nevük is elárulja, Diák Sport Egyesület - tehát tehetséges fiatalok-, azaz bizonyára erőtől duzzadó játékukról máris legendákat mesélnek. A gyors és attraktív kézilabda náluk igencsak alapkövetelmény.

3. Dunaharaszti MTK: Aki járt már a Buzogány Szabolcs edzette U20-as korosztály mérkőzéseire, annak már ismerős lehet ez a csapatnév, amelynek felnőtt gárdája is egy igen egységes, jól kondicionált együttes.

4. Százhalombattai KSE: Az előző évadban még NB I / B-sek voltak, de utolsó előttiként zártak, így kiestek a magasabb osztályból. Profi körülmények között készülhetnek, játékoskeretük az egyik legerősebb a csoportban.

5. Kőrösi KDSE - Treff 99: Szintén egy diáksport SE, ráadásul a Dunántúl egyik “kézis-fellegvárának”, Érdnek a fiatal tehetségei, akik igen ambíciózus, törekvő csapatot alkotnak. Megnyerték a megyebajnokságot és idén feljutottak az NB II-be. Velük való találkozáskor a mieink rutinja és az érdi fiatalok lendületes kézilabdája áll majd szemben egymással a pályán.

6. MAFC: A nevéből adódóan tradicionális fővárosi klub, ahol a labdajátékok mindig is előtérben voltak. Igaz, ebben a sportágban is szeretnének végre maradandót alkotni, mint mondjuk kosárlabdában.

7. VSK Tököl: Nagy hagyományokkal bíró, a fővárosi agglomerációhoz tartozó település igen gazdag kézilabda hagyományokkal rendelkezik. Már az 1940-es évek végén kezdődött a kézilabda helyi története, amely még akkor nem volt elterjedve az országban. Tehát a kézilabda bölcsőjét már akkor ringatták, amikor Kalocsán még a sportág születőben sem volt.

Mint Szvétek edzőtől megtudtuk, csapatunkból két meghatározó játékos is távozik.

Kovács Ákoson kívül, nagyszerű kapusunk Barabás Tamás is a visszavonulás gondolatával foglalkozik, míg a többiek vállalják az újabb megmérettetést.


Egy meghatározó játékost szeretnénk még Pécsről igazolni, ám az ő sorsa még nem dőlt el. Barabás leállásával a kapus posztra is igazolnunk kell. Egykori nagyszerű kapusunk, Princzes Attila fia, Dávid a kiszemeltünk, aki sérüléséig védett már Kalocsán. Szvétek edző azt is elmondta, hogy heti hármat edzünk majd és remélhetőleg az új csoportjában is olyan meghatározó együttes lesz majd a Kalocsa, mint több mint két évtizeden át volt a Dél-nyugat csoport élmezőnyében.

Erről is tudnia kell